dinsdag 30 september 2014

Eis: 8 jaar voor moord op zoon in Amersfoort

Tegen de Amersfoortse vrouw die 17 januari dit jaar haar zoon (11) zou hebben gedood, is gister een onvoorwaardelijke celstraf van acht jaar geëist voor moord. Eerder op de dag verklaarde ze voor de rechter dat ze het ene moment de schooldag met de jongen doornam en hem het volgende moment op bed zag liggen met een plastic zak over zijn hoofd.

De vrouw werd op die vrijdagmiddag zwaargewond gevonden in haar huis aan de Noorderlicht, waar haar zoon door verstikking om het leven was gekomen.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) had de vrouw een zak over het hoofd van haar zoon getrokken en die met plakband vastgezet. Daarna zou ze zelfmoord hebben willen plegen met een mes.

Volgens haar advocaat kampt de vrouw met een psychiatrische stoornis en heeft ze zelfmoordneigingen. Ze staat daarom onder cameratoezicht. In een voorbereidende zitting werd eerder al duidelijk dat de vader van het kind kort voor het drama had aangekondigd te willen scheiden.

De vader vertelde dat hij nog heeft geprobeerd zijn zoon te reanimeren, maar dat het te laat was. "Ik heb levenslang. Ik heb iemand vertrouwd die het dierbaarste van me heeft ontnomen", verklaarde hij.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook