dinsdag 17 juni 2014

3 jaar voor doodschudden baby

Angelique Grendel (25) uit Leeuwarden is door de rechtbank aldaar veroordeeld tot 3 jaar cel en tbs met voorwaarden, vanwege het doodschudden van haar baby Lucas (8mnd). De jongen werd op 29 juni 2013 in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht waar hij overleed.

Volgens de rechter verdient Grendel straf voor het doden van haar baby. De rechter ziet echter ook een verzachtende omstandigheid, namelijk dat Grendel moet leven met het feit dat ze verantwoordelijk is voor de dood van haar kind. "Dit zal een zware last zijn", denkt de rechter.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak Purmerland moorden

In de gerechtsbunker in Amsterdam doet de rechtbank vandaag uitspraak tegen vier mannen die worden verdacht van de zogeheten Purmerlandmoorden, een drievoudige afrekening op 20 december 2011. Slachtoffers waren Mohamed Benbouker (34), Maurice Bouhuijs (40) en Arjen Kools (42). Vorige maand eiste het Openbaar Ministerie (OM) straffen van 18, 20 en 30 jaar cel.

Bouhuijs en Kools werden met een machinegeweer doodgeschoten op een afgelegen parkeerplaats bij Purmerland. Kort daarvoor zouden hun moordenaars Benbouker hebben geliquideerd. Zijn lichaam werd pas een maand later gevonden in het Noordhollands Kanaal.

De hoogste eis was voor James P. (38), die telkens de trekker zou hebben overgehaald. De aanstichter van de moorden was Rahim D. Hij pleegde in mei 2012 zelfmoord, toen de politie hem wilde arresteren. Het OM zei dat het levenslang tegen hem zou hebben geëist als hij nog in leven was geweest.

De gewelddadigheden speelden zich af tegen het decor van de georganiseerde wietteelt.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Vermiste Bussumse dood gevonden

Het lichaam van de sinds 11 juni vermiste Corina Agenant (18) uit Bussum is gisteren gevonden.

Corina zou afgelopen zondag 15 juni 19 zijn geworden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook