woensdag 14 mei 2014

Jonkheer de Lange pleegt zelfmoord

Jonkheer Jan de Lange (53), die in 2010 in Wassenaar zijn vrouw Reineke (37) wurgde in hun villa in Wassenaar, heeft gisterochtend zelfmoord gepleegd door in Heemstede voor een trein te springen. Vorig jaar november werd hij al na drie jaar cel vrijgelaten door het gerechtshof in Den Haag.

De Lange, rijk geworden met zijn bedrijf parkeerbedrijf P1, wurgde zijn vrouw Reineke in het paasweekeinde van 2010 in hun Villa Nijenhorst aan de Koekoekslaan in Wassenaar. Twee dagen erna belde hij zelf de politie dat er iets ergs was gebeurd. Hij werd veroordeeld door de rechtbank tot vijf jaar cel en tbs maar vocht dit vonnis aan in hoger beroep.

De vrijlating van De Lange in november 2013, nadat hij drie jaar in de cel had gezeten, deed veel stof opwaaien. Het gerechtshof oordeelde, op basis van door de verdediging van de miljonair ingehuurde specialisten, dat hij niet strafbaar was omdat hij tijdens het wurgen van zijn vrouw volledig ontoerekeningsvatbaar was vanwege een psychotische depressie. Tbs was, zo oordeelde het hof, ook niet nodig omdat De Lange door onder andere shocktherapie met succes was behandeld. (Klaarblijkelijk niet afdoende. red.)

De villa in Wassenaar waar het drama zich voltrok staat sinds kort te koop voor 4.050.000 euro. De Lange was in Bloemendaal gaan wonen.

De jonkheer was ook één van de gulle gevers achter de website www.geenonschuldigenvast.nl, opgericht door Maurice de Hond vanwege de Deventer moordzaak.

14 Apr 2010
De Wassenaarse jonkheer Jan de Lange (49) heeft meteen nadat hij vorige week zijn vrouw Reineke (37) zou hebben doodgestoken, zichzelf van het leven proberen te beroven door beide polsen door te snijden.
21 Apr 2010
Jonkheer Jan de Lange (49) heeft bekend zijn vrouw Reineke (37) omgebracht te hebben in hun villa aan de Koekoekslaan 3 in Wassenaar. De precieze omstandigheden zijn nog niet bekend gemaakt. De Lange en Reineke ...
05 Apr 2010
Reineke de Lange (37) (foto) is dood gevonden in haar woning, Villa Nijenhorst aan de Koekoekslaan 3 in Wassenaar. Zij was doodgestoken. Om half 1 kwam er een melding binnen, gedaan door haar echtgenoot, self-made ...
05 Apr 2010
Reineke de Lange (37) (photo) was found dead in her home, Villa Nijenorst, Koekoekslaan 3 in Wassenaar, The Netherlands. She was stabbed to death. At half past 1 her husband, self-made millionaire Jonkheer Jan H. de ...
09 Mrt 2012
Vandaag staat Jonkheer Jan de L. uit Wassenaar, die op Tweede Paasdag 2010 zijn vrouw Reineke zou hebben gedood in hun kapitale villa, weer voor de rechtbank in Den Haag gaat. Jan de L, die zijn vermogen verdiende ...


Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook