dinsdag 29 januari 2008

10 jaar eis voor doodslag op Tessa Klaver

Tessa KlaverHet Openbaar Ministerie heeft voor de rechtbank in Groningen tien jaar celstraf geëist tegen de 21-jarige student van de Hanzehogeschool Marco D. Hij wordt ervan verdacht eind april zijn 19-jarige vriendin Tessa Klaver (foto) te hebben gedood in hun appartement aan de Plutolaan.

D. werd op 24 april 2007 aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van zijn vriendin. Die ochtend had hij de politie gewaarschuwd dat hij haar dood in het appartement had aangetroffen.

De twee, beide studenten aan de Hanzehogeschool, hadden al enkele maanden een relatie, maar hadden vaak ruzie. Enkele weken voor het incident had Tessa Klaver daarom de relatie beëindigd. D. bleef nog wel in de woning wonen, totdat hij een andere kamer zou hebben gevonden.
“Die dag vertelde Tessa dat ze een telefoontje had gekregen van een jongen die een kamer in het appartement wilde huren. Ze deed er heel lacherig over. Ik kreeg het gevoel dat ik werd ingewisseld door die jongen”, vertelde D. in de rechtbank.

Na maanden lang zijn woede te hebben opgekropt, was dat voor hem de druppel. “Ik werd zo geraakt, dat er iets gebeurde waar ik geen besef van had”, verklaarde hij. D. wurgde vervolgens zijn vriendin en drukte een kussen op haar gezicht.
Volgens het OM gebeurde het in een opwelling, en is er daarom geen sprake van moord. Wel werd een forse gevangenisstraf geëist. “Na het incident heeft D. zijn vriendin versleept om het toen doen lijken alsof ze zelfmoord had gepleegd. Hij verrichte allerlei handelingen in zijn eigen voordeel en haalde geen hulp voor haar. Dat wordt hem zwaar aangerekend”, aldus de Officier van Justitie.Update: Marco wordt door de rechtbank tot 10 jaar veroordeeld. In Hoger beroep eist het OM opniew 10 jaar, maar het Hof veroordeeld hem tot 8 jaar.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook