maandag 25 juni 2012

Man doodgeschoten in Amsterdam

Op de Geuzenkade in Amsterdam is vanmiddag een man (41) neergeschoten. Hij overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.
Vanavond werd op basis van een getuigenverklaring een verdachte aangehouden. Maar hij bleek niets met de zaak te maken te hebben en is weer vrij.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Dode vrouw in Hoogvliet

Vanmiddag is een vrouw (60) dood aangetroffen in haar woning aan de Haifaweg in Hoogvliet. Zij is vermoedelijk door een misdrijf om het leven gekomen.

Rond één uur kwam er bij de politie een melding binnen over een gewonde vrouw in een woning. Toen agenten daar aankwamen, was de vrouw al overleden.

Update 10 juli 2012:  Er wordt een man (59) uit Rotterdam in Tilburg als verdachte gearresteerd.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Eis 18 jaar in oude moordzaak Ekkersweijer

Tegen Johan S. (51) is vandaag door het Openbaar Ministerie bij de rechtbank in Den Bosch 18 jaar cel geëist voor de moord op xtc-producent Mohamed Yaacoubi (28) uit Breda. Yaacoubi werd op 8 oktober 2002 bij visvijver Ekkersweijer in Son en Breugel doodgeschoten.

De moord zou in opdracht zijn gepleegd, maar S. ontkent alles. Johan S. werd in 2010 in de gevangenis aangehouden. Er was een DNA-match ontdekt op een sigarettenpeuk.

De man zat vast vanwege vier gewapende overvallen in Duitsland. Daar kreeg hij negen jaar voor, die hij in Nederland uitzit. Hier heeft de wietteler een fors strafblad met vermogensdelicten, vernielingen, drugs- en geweldsdelicten sinds 1981. De officier van justitie overwoog mede daardoor een levenslange gevangenisstraf, maar vond dat te veel.

Het onderzoek naar de moord werd twee keer heropend. Eerst in 2005 na een voor S. belastende verklaring door een anonieme getuige en in 2008 na een verklaring van zijn ex-vriendin. Aan beiden zou S de moord hebben bekend. De ex-vriendin is een gevangenbewaarster die hij tijdens zijn detentie in Lelystad had leren kennen. Volgens deze laatste had hij ook nog een moord in Esbeek gepleegd, in 2004, maar daar is nooit enig bewijs voor gevonden (het zou gaan om de moord op Robert Sengers (40) op 8 september 2004).

  • 08 Okt 2002
    Op de parkeerplaats bij vis- en recreatieplas Ekkersweijer bij Son, is een dode man gevonden. Het gaat om een 29 jarige inwoner van Breda. Hij is doodgeschoten. Update 23-2-2010: In de gevangenis van Heerhugowaard ...
  • 15 Okt 2010
    ... stond vandaag terecht voor de moord op Marokkaan Mohammed Yaacoubi (28) uit Breda, die op 8 oktober 2002 dood werd gevonden in een bestelbus op de parkeerplaats van recreatieplas Ekkersweijer in Son (NB).
  • 23 Feb 2010
    ... in de gevangenis in Heerhugowaard. Hij wordt ervan verdacht dat hij op 8 oktober 2002 een 28-jarige man uit Breda heeft doodgeschoten op de parkeerplaats bij de vis- en recreatieplas Ekkersweijer in Son en Breugel.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Nederlandse scholier doodgeschoten in Porto Rico

De Nederlandse scholier Stefano Steenbakkers (17) is gisteren 25 juni op Puerto Rico doodgeschoten bij een carjacking. De daders hadden het op zijn gloednieuwe witte Lexus voorzien.

Stefano woonde al jaren op Puerto Rico en ging daar naar de Baldwon School. Hij zou komende week in het vliegtuig stappen om zich definitief bij zijn vader in Nederland te vestigen. Hij was van plan te gaan studeren aan de universiteit.

Stefano kwam zondagavond terug van een verjaardag toen hij werd achtervolgd. “Ze kwamen naast hem rijden en losten één schot, recht door zijn hoofd”, zegt familievriend Robbert Jan van Hartingsveldt.

Update 27 juni 2012: Stefano is in het ziekenhuis overleden. De politie heeft in verband met de moord Alexis Amador Huggins (23) (foto beneden) opgepakt. De man werd opgespoord aan de hand van kentekengegevens. Een tweede verdachte is nog voortvluchtig. Amador heeft inmiddels bekend.

Sujeto confiesa haberle disparado a joven en Dorado

Alexis Amador
Un sujeto identificado como Alexis Amador Huggins (foto), de 23 años, confesó hoy haberle disparado y causado la muerte al  joven Stefano Cornelis Steenbakkers el domingo en Dorado.

El sargento Ramos Bracetti, de la comandancia de Caguas, confirmó a Primera Hora que Amador fue trasladado hacia el edificio federal en Hato Rey y que está cooperando con las autoridades.

A eso de las 12:30 de la madrugada de hoy, se localizó un vehículo cuya tablilla coincidía con la del domingo utilizada para dispararle a Cornelis. Estaba estacionado frente a una casa-aparatamento en el barrio Bairoa de Caguas.

La Uniformada llama a la casa y una mujer, que se identificó como la madre del hoy confeso, indicó que el vehículo era utilizado por su hijo.

El vehículo fue ocupado por la Policía y el sujeto fue citado hoy a comparecer. Este, acompañado de su madre confesó el crimen. El FBI asumió jurisdicción en el caso.

El joven de 17 años presentó muerte cerebral por lo que en la tarde de hoy se removerían sus órganos para ser donados.

Stephano Cornelis Steenbakkers Betancourt, el joven de ascendencia holandesa que fue baleado el pasado domingo en un aparente intento de “carjacking” en Dorado.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook