vrijdag 15 oktober 2010

Acht jaar oude moord lijkt opgelost

Johan S.(49) uit Amersfoort stond vandaag terecht voor de moord op Marokkaan Mohammed Yaacoubi (28) uit Breda, die op 8 oktober 2002 dood werd gevonden in een bestelbus op de parkeerplaats van recreatieplas Ekkersweijer in Son (NB). Yaacoubi was door twee kogels om het leven gebracht. Een mislukte drugsdeal zou aanleiding zijn geweest voor de moord en de Eindhovense drugsbaron Louis S. zou de opdrachtgever zijn geweest.

Omdat een belangrijke anonieme getuige nog niet is verhoord wordt de rechtszaak opgeschort tot eind december.

Het moorddossier werd vorig jaar heropend na belangrijke tips. Zo kwam het dna van Johan S. overeen met het dna dat werd aangetroffen op een sigarettenpeuk die in de buurt van het lichaam van Mohammed werd gevonden. De sigaret moet volgen het OM op de parkeerplaats zijn gerookt omdat de askegel er nog aan zat.

Johan S. werd in februari in de gevangenis van Heerhugowaard aangehouden voor deze moord. Hij zat daar voor het plegen van gewapende overvallen.

Ook Loes van der W., de ex-vriendin van Johan S., heeft een beschuldigende verklaring afgelegd. Loes en Johan leerden elkaar in de gevangenis kennen. Loes werkte er als cipier en werd ontslagen toen ontdekt werd dat zij pillen binnensmokkelde voor Johan. Met de relatie ging het toen ook bergafwaarts.

Justitie liet beslag leggen op enkele duizenden euro’s van Mohammed. Hij moest in het kader van de pluk-ze-wet nog tachtigduizend euro afbetalen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook