woensdag 6 oktober 2010

Eis: vrijspraak medeverdachten in zaak Dirk Post | jaar + tbs voor hoofddader

Tegen de twee medeverdachten (13 en 14) in de moordzaak Dirk Post (14) heeft het Openbaar Ministerie vandaag vrijspraak geëist. Justitie zegt dat de twee jongens uit Urk niet strafrechtelijk kan worden verweten dat zij de moord op hun plaatsgenoot Dirk hadden kunnen voorkomen.
Recentelijk nog verweet justitie de twee dat zij Dirk niet hadden gewaarschuwd voor Jaap van der H.(16). Van der H. zou hen vooraf hebben gezegd, dat hij Post ging vermoorden. De jongen heeft inmiddels bekend dat hij op 17 november vorig jaar Dirk met 47 messteken heeft gedood.

Dit zou gebeurt zijn toen zij in het bos waren om geesten op te roepen en Dirk -althans volgens Jaap- iets vervelends gezegd had over Jaap's vriendin.

Tegen Jaap H. eistte het OM gisteren een jaar jeugddetentie en de maatregel tot opname in een penitentiaire inrichting voor jeugdigen (PIJ-maatregel) voor de duur van maximaal 6 jaar geëist. De officier acht moord bewezen.  De geëiste PIJ maatregel is langer dan de gebruikelijke duur van 4 jaar, omdat de officier van justitie de verdachte verminderd toerekeningsvatbaar acht.

Uitspraak dinsdag 19 oktober 2010 om 13.30 uur.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook