vrijdag 23 juli 2010

Vrouw gewond door schietpartij Roermond

Een vrouw is vanavond rond 9 uur bij een ruzie op straat bij de jachthaven in Roermond gewond geraakt toen de man (41) waarmee zij ruzie had, op haar schoot.

De man dreigde vervolgens zichzelf wat aan te doen. De man gaf zich aan het einde van de avond over. Hij zit vast.

De politie heeft niets bekendgemaakt over zijn identiteit. Ook is niet duidelijk hoe zwaar de vrouw gewond is.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak: Celstraf in hoger beroep voor doodslag op Suzanne Martens

Dirk Z. (21) is door het gerechtshof in Leeuwarden in hoger beroep veroordeeld tot veertien jaar gevangenisstraf voor doodslag. Op 8 november 2008 heeft de man de studente Suzanne Martens (25) met 19 messteken om het leven gebracht. Het Openbaar Ministerie had achttien jaar celstraf geëist voor moord.

De rechter vond dat moord niet kan worden bewezen. Uit het rapport van de patholoog-anatoom kon niet worden vastgesteld in welke volgorde de verwondingen op het slachtoffer waren aangebracht. Dit maakt het volgens de rechter onmogelijk te concluderen of de man met voorbedachten rade heeft gehandeld. Rare redenering, voorbedachte rade hhangt niet af van de volgorde van de steken.

Op 18 juni 2009, werd Dirk in eerste aanleg wegens moord tot 14 jaar veroordeeld. Voor de rechtbank in Groningen had het OM toen 20 jaar geëist.

Op doodslag staat maximaal vijftien jaar gevangenisstraf.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Onderzoek verdwijning Milly Boele wordt geëvalueerd

De verdwijning van Milly Boele uit Dordrecht wordt onderzocht door een onafhankelijke commissie.

Dat is besloten omdat er veel vragen zijn rondom het onderzoek naar de verdwijning van Milly Boele. Het meisje verdween 10 maart 2010 en werd na een week dood gevonden in de tuin van buurman Sander V., een politieman.

Er was veel kritiek op de politie omdat meteen na haar vermissing zou zijn gemeld dat de buurman voor haar deur had gestaan. Ook zou de buurt niet goed zijn uitgekamd.

In de commissie zitten een oud-burgemeester, een oud-korpschef en een oud-procureur-generaal. Wie dat zijn wil de politie vooralsnog niet kwijt. Of het daarmee een WC-eenden commissie wordt moeten we nog afwachten.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook