vrijdag 22 april 2011

Dode bij schietpartij Rotterdam

Op de Ellemeethof in Charlois in Rotterdam is Jürgen Bahadoer (32) doodgeschoten. De man werd samen met een andere man vanuit een auto beschoten  door twee andere mannen.

Een van de twee mannen die op straat stonden raakte zwaargewond bij de schietpartij. De andere man, die voorzover bekend niet werd geraakt, bracht hem naar het ziekenhuis, waar Bahadoer aan zijn verwondingen overleed.

Update 26 april 2011: Het arrestatieteam van de politie Rotterdam heeft dinsdagavond een man (29) uit Rotterdam gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de schietpartij afgelopen vrijdag aan de Ellemeethof in de havenstad. 
Update 17-6-2011: Een man (33) is gearresteerd ivm mogelijke betrokkenheid bij de dood van Bahadoer

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Geurproef niet langer bewijs

De geur-identificatieproef geldt niet langer meer als bewijs. De al langer omstreden proef waarin speurhonden van de politie verdachten van een misdrijf aanwijzen, zal niet meer worden gebruikt.

Dit schrijft het OM aan emeritus-hoogleraar geur- en smaakperceptie Jan Frijters. Frijters wilde de proef al veel eerder van tafel hebben, omdat die volgens hem niet wetenschappelijk is en zelfs leidt tot fraude bij de hondenbegeleiders. De geurproef werd onder meer gebruikt in de zogeheten Deventer moordzaak in 2003 om Ernst Louwes veroordeeld te krijgen.

In een aantal rechtszaken erkenden hondengeleiders voorts dat ze fouten hadden gemaakt. Vervolgens heeft een honderdtal verdachten een herziening van het vonnis gevraagd.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook