vrijdag 22 oktober 2010

Proces Wilders volledig opnieuw

Tom Schalken 'onwaardig onprofessioneel en stupide'
De wrakingskamer van de rechtbank in Amsterdam heeft het wrakingsverzoek van Geert Wilders toegewezen. Dat betekent dat de zaak tegen Wilders volledig opnieuw zal moeten worden behandeld.

Wilders' advocaat Bram Moszkowicz wraakte de rechtbank eerder op de dag omdat zij geen beslissing wilde nemen over het verzoek arabist Hans Jansen opnieuw als getuige-deskundige te horen.

Leendert Verheij, de president van het Amsterdamse Hof is van vakantie teruggekeerd en haastte zich te verklaren dat er niks onoirbaars is gebeurd. Zoals Moskowicz echter opmerkte op DWDD: De president van de rechtbank baseert zijn mening alleen op een gesprek met Tom Schalken (foto) en die zal niet zeggen dat er wél iets onoirbaars is gebeurd.

Wilders heeft vandaag aangifte gedaan tegen Tom Schalken

Jansen noemde in een interview het gedrag van Mr. Schalken 'onwaardig onprofessioneel en stupide'

Verklaring van de president van het gerechtshof. Kortweg komt de verklaring er op neer dat er 'niks onoirbaars' is gebeurt want dat heeft Schalken namelijk tegen Verheij gezegd.
ter verdediging van Verheij moet wel gezegd worden dat hij ook moeilijk met Hans Jansen kón praten om zijn kant van het verhaal te horen want dan zou Moskowicz daar ongetwijfeld en begrijpelijk op hebben gereageerd door te zeggen 'nog meer druk op mijn getuige'

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook