dinsdag 22 juni 2010

Twee doden in woning Rotterdam | Familiedrama

De politie heeft vanavond kort voor 9 uur in een woning in de Jonker Fransstraat 12 in Rotterdam twee doden gevonden. De politie was door buren gealarmeerd die herrie in de woning hoorden.

De doden zijn de Kaapverdische Carlos Ramos (46) en zijn vrouw (40). Ze zijn doodgeschoten. Het drama voltrok zich in bijzijn van de lichamelijk en verstandelijk gehandicapte dochter Zoë (23) van het echtpaar. Zij zat in een rolstoel in een andere kamer en bleef ongedeerd.

Een tweede dochter Stephanie (12), was net even de deur uit naar een winkel in de buurt. Toen ze van haar boodschap terugkwam, kon ze het huis niet meer in.
Samen met gewaarschuwde buren werd er op de deur gebonkt. Ook werden familieleden en de politie gewaarschuwd. De politie brak de deur open.  De kinderen zijn ondergebracht bij familieleden in Capelle aan den IJssel.

De politie gaat voorlopig uit van een familiedrama waarbij Carlos zijn vrouw heeft doodgeschoten en daarna zichzelf.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Vrouw ontsnapt uit gevangenis

De vrouwengevangenis Nieuwersluis
Een Italiaanse vrouw (31) is vandaag ontsnapt uit de vrouwengevangenis in Nieuwersluis. Zij ontkwam door een gat in het hek tijdens werkzaamheden op het buitenterrein. De ontsnapping werd rond 10 uur 's ochtends ontdekt. Of de vrouw hulp heeft gekregen van buitenaf wordt momenteel onderzocht. De vrouw zat een straf uit als ongewenste vreemdeling. Na het ontdekken van de vermissing heeft het KLPD een zoekactie opgezet. Het ministerie van Justitie doet onderzoek naar de ontsnapping. Volgens het openbaar ministerie is de vrouw niet gevaarlijk. Ze is nog niet gevonden. Je kunt je natuurlijk afvragen waarom die vrouw -als ze niet gevaarlijk is- een ongewenste vreemdeling is. Italië is deel van de EU en Italianen mogen zich hier dus vrij vestigen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Ledematen gevonden in riviertje de Aa bij Steenwijk

In het riviertje de Steenwijker Aa bij het dorp Eesveen, even ten noorden van Steenwijk zijn vandaag menselijke stoffelijke resten aangetroffen. Het gaat om ledematen.

Ze werden gevonden door een medewerker van het waterschap Reest en Wieden. Er wordt gezocht naar mogelijk meer stoffelijke resten.

Update 29 juni 2010: De ledematen behoren aan Halil Erol (34) uit Steenwijk. Erol verdween in februari 2010. Begin maart begon de politie een onderzoek naar zijn verdwijning nadat zijn auto uitgebrand werd teruggevonden in Haren bij Groningen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak: 13 en 8 jaar voor moord op Raoul Cuevas

Harold C. (28) uit Den Bosch is door de rechtbank in Alkmaar veroordeeld tot dertien voor de moord op Raoul Cuevas (23) op 9 juli 2009 in de Geulstraat in Alkmaar. Een mededader (27) uit Alkmaar kreeg 8 jaar cel. Tegen de twee was vorige maand achttien jaar cel geëist. Het Openbaar Ministerie maakte direct na de uitspraak bekend in hoger beroep te gaan.

De hoofdverdachte Harold C. heeft bekend het slachtoffer te hebben doodgeschoten. Zijn mededader verschafte volgens de rechtbank het moordwapen en een vluchtauto. Ook voorzag hij Harold volgens de rechtbank tot het laatste moment van essentiële informatie over het slachtoffer.

Beide daders moeten een schadevergoeding van ruim 10.000 euro aan de familie van het slachtoffer betalen. Harold C. kreeg bovendien een jaar cel opgelegd wegens zware mishandeling, ontvoering en verboden wapenbezit. De officier van justitie had in deze zaken drie jaar cel gevorderd en tekent ook tegen deze uitspraak beroep aan.

Aanleiding voor de schietpartij was een ruzie over drugs en bedreigingen die eerder waren geuit.

Als gevolg van de ruzie bestond er aanvankelijk een plan om Raoul Cuevas twee dagen voor de latere moord ernstig te mishandelen door hem in zijn armen en benen te schieten. Twee mannen die hierbij waren betrokken, een 30-jarige man uit Delft en een 28-jarige man uit Rotterdam, werden dinsdag in verband hiermee veroordeeld tot celstraffen van respectievelijk zestien en veertien maanden.

De officier van justitie gaat ook in beroep tegen de straf die de 30-jarige man uit Delft kreeg. Tegen hem was vier jaar cel geëist, onder meer doordat hij de hoofdverdachte na de moord onderdak zou hebben verschaft en zou hebben geholpen om van het moordwapen af te komen. De rechtbank acht dit echter niet bewezen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook