woensdag 2 december 2015

Uitspraak: 8 jaar voor poging tot doodslag ipv moord op Tessa van Bokhorst


​Riekelt van S. (35) is door de rechtbank in Lelystad veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf voor poging tot doodslag op Tessa van Bokhorst (18) (foto). Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden 18 jaar tegen hem voor moord.

Tessa van Bokhorst werd in oktober 2014 bewusteloos geslagen en achtergelaten op de vloer van een brandende vakantiewoning. De rechtbank acht niet bewezen dat Van S. de brandstichter is geweest.

Waarom Tessa dood moest, bleef tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak twee weken geleden schimmig. Van S. ontkende betrokkenheid.

Op de zitting vertelde hij dat hij Tessa wel zag zitten. Bloed van het slachtoffer werd gevonden op zijn schoenen. DNA van Van S. zat onder haar vingernagel. "Misschien heeft hij iets met haar gewild", veronderstelde de officier van justitie. "Mogelijk is dat uit de hand gelopen."

Van S., oorspronkelijk een visser uit Urk, woonde sinds april 2014, in een caravan op camping Het Bospad in Emmeloord, naast het chalet van de vader van Tessa.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook