dinsdag 1 maart 2011

Sandra Hazeleger dood gevonden

Sandra Hazeleger (45), moeder van vier kinderen, is vannacht dood gevonden in Woudenberg. Ze is door een misdrijf om het leven gekomen. Haar partner Bob H. (49) is vannacht door de politie aangehouden. Sandra was sinds afgelopen zaterdag verdwenen nadat zij niet op was komen dagen op een afspraak met haar broer in Ede. Omdat Sandra tot een van de rijkste families van Nederland behoort, werd er rekening gehouden met een ontvoering.

Bob H. heeft bekend en heeft vervolgens het lichaam van Sandra dinsdagochtend zelf aangewezen. dood aangetroffen in de bossen rond Woudenberg. Ze werd gevonden bij een watertje aan de Ekris. Haar auto, een Renault Grand Espace, zou bovendien uitgebrand zijn gevonden.

Bob en Sandra waren niet getrouwd maar wel al vijftien jaar samen, ze kregen vier kinderen.

Na een wintersportvakantie in Zuid-Duitsland met Bob en haar vier kinderen van 6, 7, 9 en tien jaar oud, ging Sandra zaterdagavond de geleende Tom Tom terugbrengen naar haar broer Marco en schoonzusje Dana in Ede. Daar is zij nooit aangekomen. Haar Renault Grand Espace was verdwenen. Haar telefoon werd niet meer opgenomen.

Zondag, toen zij onvindbaar bleef, heeft de familie groot alarm geslagen. De familie Hazeleger werd rijk in de wegenbouw en later vastgoed.

Update 27-3-2011
Bob Hendrikse
Bob H. blijkt de avond voor zijn arrestatie in paniek te zijn geraakt toen hij tijdens een verhoor op maandagavond 28 februari van de politie hoorde dat de familie van Sandra helikopters had geregeld om de volgende ochtend om 07.00 uur vanuit de lucht een zoektocht te starten naar de sinds 2 dagen verdwenen Sandra. Bob H. reageerde, zo blijkt uit het politieverslag, stotterend op dit nieuws. De politie vond dit zeer verdacht.

Bob H. ging vervolgens vanaf Baarn rechtstreeks naar de strooizoutopslag van Rijkswaterstaat in Maarsbergen reed, in de buurt waarvan hij de Renault Grand Espace na de moord op Sandra tijdelijk geparkeerd. Hij was bang dat de opvallend blauwmetallic grote auto snel zou worden gespot vanuit de lucht.

Hij wilde de Renault te laten uitbranden om sporen uit te wissen, zich niet realiserend dat de politie hem vanuit Baarn liet volgen door een observatieteam. Bob H. leidde de politie aldus zelf naar het voertuig van Sandra.

Bij de Renault aangekomen stak hij de binnebekleding aan, maar vergat daarbij om een raam van de auto open te zetten. Hij maakte zich snel uit de voeten, maar het vuur doofde door gebrek aan zuurstof. Later ook nog definitief geblust door de politie of brandweer met een schuimblusser. Onderweg naar zijn moeder, waar de vier kinderen tijdelijk verbleven, werd Bob H., gearresteerd. Een paar uur later werd het stoffelijk overschot van Sandra Hazeleger op zijn aanwijzingen door de politie gevonden in een slootje bij Woudenberg.

Het motief is tot op heden nog onduidelijk. Bob H. handelde in exclusieve wijnen via zijn bedrijf Semper Vinum in Heelsum. Zo boodt hij onlangs nog een fles Romanee-Conti-Montrachet-2007 aan op eBay

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook