donderdag 11 maart 2010

Familiedrama in Arnhem

Vanavond werd rond 8 uur het stoffelijk overschot van Louise van Oostrum (37) aangetroffen in haar huis aan de Voedsterwaard in de wijk Schuytgraaf. Zij was door messteken om het leven gekomen. Eerder op de dag rond 3 uur sprong een man -Jürgen (38) van een flat op het Schipholplein in de wijk Elderveld. De man en de vrouw hadden een relatie.

Het kind van de twee was bij een oppas en is ongedeerd.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Verdachten moord bekennen overval

Twee van de vier Roemenen die vandaag terechtstonden voor de rechtbank in Utrecht op verdenking van moord op Willem van Ravenswaaij (67) uit Veenendaal, op 31 maart 2008, hebben bekend dat zij betrokken waren bij de overval waarbij Van Ravenswaaij om kwam.

De vier zouden een overval op de woning van de man hebben gepleegd en hem daarbij hebben mishandeld, gekneveld en zijn mond hebben gesnoerd. Hun is moord ten laste gelegd. Eén van de Roemenen, Eduard S.(27), zou Ravenswaaij hebben leren kennen via zijn werk als prostitué in Amsterdam.

Volgens S. was het alleen de bedoeling om de Veenendaler te beroven. Toen S. door zou hebben gekregen dat het slecht ging met het slachtoffer, zou hij expres het alarm hebben laten afgaan. Daarop namen hij en zijn kompanen, die in leeftijd varieerden van 20 tot 31 jaar, de benen. Om zichzelf in te dekken tegen de woede van zijn kompanen, zou hij hen achteraf hebben verteld dat hij dacht dat het ding een camera was.

Later bleek dat het alarm weliswaar de hele nacht was afgegaan, maar dat er geen hulp was komen opdagen. Het slachtoffer werd pas de volgende ochtend gevonden in zijn huis aan de Parallelweg door een medewerkster van de thuiszorg. Die kwam langs voor de verzorging van de hoogbejaarde dementerende moeder van het slachtoffer die bij hem in huis woonde. Ook tijdens en na de overval was zij in de woning aanwezig.

Drie van de vier Roemenen zijn in Roemenië aangehouden, de vierde zat nog een straf uit in Zweden en is later uitgeleverd.

Maandag gaat de zaak verder en zal de officier van justitie zijn strafeis bekend maken. (De eis werd 18 jaar voor de hoofddader Eduard S.)

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Pinny Song verbreekt stilzwijgen

Pinny Song (57) de enige vrouwelijke verdachte in het passage proces, heeft donderdag het stilzwijgen verbroken en voor de rechtbank in Amsterdam voor het eerst een verklaring van enige betekenis afgelegd. De rechtbank belegde speciaal een zitting voor de gelegenheid, nadat Song per brief had aangegeven dat zij iets wilde verklaren. Tot dusver had Song op advies van haar raadsman gezwegen. Ook is zij begin 2009 een periode te ziek geweest om in de rechtbank te verschijnen.

Pinny Song wordt er in het proces-Passage van beschuldigd dat zij opdracht heeft gegeven om haar toenmalige minnaar Tonnie van Maurik, eigenaar van een sportschool op de Amsterdamse Wallen, in april 1993 te laten liquideren. De verklaring van Pinny Song vandaag hield in dat zij iedere betrokkenheid ontkent. Getuigen die belastend over de vrouw hebben verklaard, liegen volgens Song stuk voor stuk.

De rechtbank onderwierp Pinny Song. aan een kritische ondervraging en liet bij herhaling doorschemeren dat zij er moeite mee had te geloven wat Song als waarheid op tafel legde. Mohamed Rasnabe verbleef in de periode dat de moord gepleegd werd geruime tijd bij Pinny Song in huis. Vandaag zei Song dat zij ook Jesse Remmers kende.

Jesse en Mohamed hebben evenals Song iedere betrokkenheid van de hand gewezen en doen er voor het overige het zwijgen toe. Justitie beschikt over de voor de verdachten belastende verklaring van Peter la Serpe en moet het verder hebben van enkele getuigenverklaringen, een enkel technisch spoor en verdacht telefoonverkeer rond het tijdstip van de moord. Van Maurik werd destijds door het hoofd geschoten bij het Altea Hotel in Duivendrecht. Hij was daar omdat hij, aldus justitie, een afspraak had met zijn minnares Pinny. Motief voor de moord zou volgens justitie zijn dat Tonnie haar haar geld afhandig had gemaakt en haar al jaren mishandelde. Pinny Song, Jesse Remmers en Moppie Rasnabe werden eerder al in 1993 aangehouden, verdacht van de moord op Van Maurik maar werden in de line-up niet door een toenmalig medewerker van het Altea hotel herkend.

De rechtbank zet het proces maandag voort.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Meisje met geweld ontvoerd

Amalia ‘Milly’ Boele (12) (foto) uit Dordrecht is gistermiddag met geweld ontvoerd en is nog steeds spoorloos.
De politie Zuid-Holland-Zuid laat nauwelijks iets over de zaak los. “Wij geven geen commentaar op het onderzoek”, zegt een woordvoerder.
Volgens de politie had Amalis gistermiddag rond half zes voor het laatst telefonisch contact met haar moeder. Toen zij een uur later thuiskwam, was haar dochter verdwenen. Rond negen uur werd dit bij de politie gemeld. Die verstuurde een uur later een lokaal sms-alert.
Opvallend is dat bijna een etmaal na de ontvoering er nog altijd geen Amber Alert voor Amalia Boele is uitgegeven.
De politie weigert echter te zeggen waarom gisteravond en ook nu nog altijd geen opdracht is gegeven om het nationale waarschuwingssysteem te activeren en dat terwijl Amber Alert Nederland is er juist voor verdwijningen waarbij het leven en welzijn van kinderen in groot gevaar is.
Gisteravond om negen uur kreeg de lokale politie te horen dat Amalia onder alarmerende omstandigheden is verdwenen en er wordt ernstig rekening mee gehouden dat Amalia met geweld is ontvoerd.  Maar het KLPD de enige politieorganisatie die het Amber Alert onder strikte voorwaarden kan activeren, is volgens een woordvoerder pas vanochtend door de politie Zuid-Holland-Zuid van de verdwijning van Amalia op de hoogte gebracht. Ook nu wil de Dordtse politie het alarm kennelijk niet in werking laten zetten, terwijl gisteravond wel een lokaal sms-alertje in de wijk waar het meisje woont, werd gegeven.
Update 19.00 uur: Er is rond 3 uur een amberalert uitgegaan.
Update 15 maart: Het is inmiddels duidelijk dat Milly, tijdens een telefoongesprek met haar moeder -vlak voor haar verdwijning- meldde dat er een man aan de deur stond. Dat is het laatste dat er van haar is gehoord. De politie was hier van op de hoogte.
Update 16 maart: Milly is dood gevonden in de tuin van een buurman

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Gewonde bij schietpartij Den Haag

Een 26-jarige man (26) is vanmorgen neergeschoten in Den Haag. De man werd hevig bloedend aangetroffen in een woning op de hoek van de Gedempte Burgwal met de Paviljoensgracht.

Het is nog niet duidelijk of de man op straat werd geraakt en zijn huis invluchtte of dat de schoten binnen in de woning vielen.

De schutter sloeg op de vlucht in een klaarstaande auto. Er werd direct een helikopter ingezet om de man op te sporen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Voortvluchtige na 18 jaar gepakt

Een 78-jarige Rotterdammer die achttien jaar geleden ontsnapte uit een Italiaanse gevangenis, is woensdagochtend aangehouden. Dat maakte de politie donderdag bekend.

Hij zat vast voor de verkoop van wapens. Na zijn ontsnapping vaardigde het Italiaanse Openbaar Ministerie (OM) een internationaal opsporingsbevel uit. De politie in Rotterdam stelde een onderzoek in, nadat duidelijk was geworden dat de man regelmatig in de havenstad verbleef. De Rotterdammer is aangehouden in een woning in het centrum van de Maasstad. Hij wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris in Amsterdam.

78 jaar? 18 jaar oud misdrijf in een ander land? Gewoon vrijlaten zou ik zeggen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook