maandag 5 februari 2007

Eis: 14 jaar voor moord op Murat Kösen

Tegen de illegale Turk Ayhan D (28) is vandaag 14 jaar geëist wegens de moord op de Tilburgse shoarmaverkoper Murat Kösen (34)  Ayhan D. schoot Kösen dood omdat die 3.700 euro niet wilde terugbetalen.

D. had dat geld aan Kösen gegeven omdat die wel iemand bij de IND wist die voor 7.000 euro een verblijfsvergunning voor hem kon versieren. De helft moest vooruit voldaan worden. Toen dat 'versieren van een verblijfsvergunning' niet wilde lukken, eiste D. zijn geld terug.

Medeverdachte Onur E. (20) hoorde 7 jaar eisen. De oud-werknemer van de shoarmazaak had Ayhan D. als chauffeur rond gereden. Onder meer naar een adres waar een pistool moest worden opgehaald. Hij had meegedaan aan een schietoefening en D. naar het adres van het slachtoffer gebracht. Een huilende E. zei gisteren dat hij er volgens hem niks mee te maken had, omdat hij dacht dat Ayhan alleen zou dreigen met het pistool.

Tegen vrienden had schutter Ayhan over Kösen gezegd: ''Ik ga hem vermoorden voor de ogen van zijn kind.'' En zo geschiedde. Toen hij aanbelde en Kösen opendeed, kwam het zoontje de trap af. Hij zag vervolgens hoe D. zijn vader met zes kogels doorzeefde.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook