woensdag 11 februari 2009

Ontwikkelingen in de zaak Videler

Joyce en Wendy Videler
videler
Twee ontwikkelingen in de zaak van Joyce en Wendy Videler die op het Isla Margarita werden vermoord. Maakte John vd Heuvel gisteren nog bekend dat Francine Valkenburg, de ernstig zieke moeder van vader Arthur Videler op haar ziekbed had verkondigd dat haar zoon verantwoordelijk zou zijn voor de dubbele moord, vandaag werd bekend dat er een verdachte is opgepakt.

Het gaat om Michel, een knechtje van Wendy. Michel was ook degene die de laatste afspraak van zakenman Johan Woudstra met een 'prostituee had geregeld: Woudstra en Michel waren samen met een taxi naar het winkelcentrum gegaan om het meisje te ontmoeten.
Zij was er niet, Woudstra bleef er even hangen en ging eten, Michel vertrok. Toen Woudstra later op de middag lopend naar zijn hotel ging, werd hij overvallen en doodgeschoten. Dit was op 21 februari 2007.

De Roosendaalse, op Isla Margarita woonachtige Wendy Videler (41) en haar dochter Joyce (14) verdwenen een half jaar later spoorloos.
Hun skeletten werden precies een jaar later, op 20 augustus 2008, op Isla Margarita gevonden.

Michel is een jaar of 24 en komt uit een familie die bekend staat vanwege criminaliteit. Hij maakte deel uit van de bende 'Los Sicarios de la San Rafael' (de huurmoordenaars van San Rafael). Hij was een vrij serieuze verdachte voor de moord op Woudstra, dat hij ook betrokken zou zijn geweest bij de moord op Wendy is op z'n minst verrassend: hij had een goede band met haar.

Volgens het Venezolaanse nieuws zou Michel Johan Woudstra hebben vermoord in opdracht van Wendy en haar zoon Faay (20).  Michel zou de opdracht hebben uitgevoerd, maar later boos op Wendy zijn geworden omdat hij het beloofde geld niet had gekregen. Het lijkt echter onlogisch omdat Wendy geen voordeel had bij de dood van Woudstra. Het zijn geruchten die al langer op Isla Margarita circuleren. Woudstra was vermogend en in het geruchtencircuit werd verteld dat Wendy een volmacht zou hebben van Woudstra en daarmee toegang tot diens vermogen. Dat klopte weliswaar niet, maar vermoedelijk is dit gerucht haar fataal geworden. Ze werd mogelijk ontvoerd vanwege Woudstra's kapitaal. Toen de ontvoerders ontdekten dat er echt niks te halen was, besloten ze haar en haar dochter uit de weg te ruimen.''

Het bewijs tegen Michel M. zou onder meer bestaan uit de 54 euro die M. van Wendy Videler kreeg als moordenaarsloon en uit bedreigingen door M. waar Wendy vlak voor haar dood over klaagde.
Arthur Videler: "Michel M. was onze klusjesman. Zijn weekloon bedroeg 54 euro." Volgens Arthur Videler legt de Venezolaanse politie verkeerde puzzelstukjes aan elkaar om van het moordmysterie verlost te zijn.

Ook het verhaal dat Francine vertelt is niet nieuw. Arthur en Wendy waren oplichters ook al toen ze nog in Nederland woonden. Op Isla Margarita zouden ze hun praktijken hebben voortgezet en dat zou uiteindelijk tot de dood van Wendy en Joyce hebben geleid.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Remmers in Marokkaanse gevangenis mishandeld

jesse-remmers Jesse Remmers (40), een van de hoofdverdachten in de Amsterdamse liquidatiezaak, is volgens zijn advocaat Sander Janssen in Marokko in de gevangenis ernstig mishandeld. Volgens Sanders is dat mede de schuld van het Nederlandse Openbaar Ministerie.
Sanders schetste op de 2e dag van het liquidatieproces Remmers' slechte behandeling in Marokko. Hij is in de gevangenis herhaaldelijk 'in elkaar geslagen' door bewaarders. Hij zat er meer dan tien maanden 'totaal afgezonderd' in een isoleercel, die weer in een grotere cel was geplaatst. Hij mocht niet luchten en niet douchen en kon met moeite de ratten buiten houden. Door een gat in de muur waarin slechts traliewerk was aangebracht, regende het binnen; waar het even koud was als buiten. Remmers kreeg soms dagen niets te eten.

De raadsman houdt justitie in Nederland verantwoordelijk voor de deplorabele omstandigheden waarin zijn cliënt vast zat en vroeg de rechtbank de zaak tegen Remmers niet in behandeling te nemen vanwege schending van de mensenrechten.

Jesse Remmers werd begin 2007 in Marokko opgepakt, waar hij bij zijn Marokkaanse vrouw verbleef. Aanvankelijk belandde hij in een grote ruimte met ongeveer vijftig andere personen. Zijn medegedetineerden mochten niet met hem spreken, op straffe van lijfstraffen, zo betoogde raadsman Janssen. ''Drie Zuid-Amerikanen die dat wel hadden gedaan, werden voor zijn ogen in elkaar geslagen." Al snel kwam bij de Criminele Inlichtingeneenheid van de recherche een tip binnen dat Remmers wilde vluchten 'of zichzelf iets aan wilde doen'. Nadat justitie die 'zachte' informatie naar Marokko had doorgespeeld, werd hij volgens Janssen in totale afzondering geplaatst; in de hiervoor beschreven omstandigheden.

Remmers' advocaten Janssen en Paul Waarts vinden dat de 'foltering' en de 'onmenselijke behandeling' mede te wijten zijn aan het optreden van het Amsterdamse Openbaar Ministerie. Janssen: ''De dramatische omstandigheden moeten in Nederland bekend zijn geweest, maar de staat heeft geen enkele stap gezet om de onmenselijke, vernederende behandeling te beëindigen. Mogelijk moeten we van marteling spreken." Remmers' toenmalige advocaat Gerard Hamer deed in 2007 een week lang pogingen de Marokkaanse gevangenis in te komen, maar slaagde daar niet in. Pas in januari 2008, na elf maanden, werd Remmers aan Nederland uitgeleverd.

Het OM reageert volgende week op de aantijgingen en het betoog dat de hele zaak tegen Jesse Remmers door de beweerde misstanden van tafel moet. Remmers wordt verdacht van betrokkenheid bij vrijwel alle liquidaties en moordplannen die in de zaak 'Passage' aan de orde zijn. Kroongetuige Peter la Serpe zegt vrijwel al zijn wetenschap over de liquidaties uit de verhalen van hem te hebben.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Anti-pedofielenwebsite oorzaak moord?

*** De genoemde websites dutchpedophiles.com en stopkindersex.com zijn off-line ***

Paul Schaap (52) die 4 februari vermoord werd gevonden in zijn woning aan de Tuinlaan in Maartensdijk, was één van de pedofielen wiens identiteit werd onthult op de recente omstreden anti-pedofielenwebsite www.dutchpedophiles.com en www.dutchpedophilesexposed.com welke gelinkt zouden zijn aan www.stopkindersex.com.

Mogelijk is hij slachtoffer geworden van de openbaring van zijn identiteit op deze site en de link naar een site waar zijn adres stond. Zijn identiteit én exacte woonadres werden de afgelopen weken onthuld door pedofielenjagers op deze 'Amerikaanse website.

Eén van die pedofielenjagers, de omstreden Yvonne van Hertum uit Rotterdam, zegt de moordenaars te kennen'. Zij ontkent echter een verbinding met de onthulling op de anti-pedofielensite. Paul Schaap stond bekend als 'Satan666' op verschillende (pro)Pedofielensites.

Het onthullen van de identiteit van mensen zoals op de dutchpedophiles website gebeurde is strafbaar volgens de nederlandse wet. De pers heeft ruim aandacht besteed aan het feit dat deze site niet aangepakt kon worden omdat hij 'in Amerika' geregistreerd zou zijn.

Dat is onzin. Weliswaar kan de Nederlandse overheid zo'n site niet sluiten, maar waar het om gaat is wie de eigenaar van de site is. Als dat een Nederlands ingezetene is dan kan hij vervolgd worden voor smaad en de rechter kan hem op straffe van een dwangsom verordonneren de website off-line te halen. Bij de website www.dutchpedophiles.com is echter de identiteit van de eigenaar versluierd, maar de registratie lijkt op naam te staan van een adres in Los Angeles. Bij www.dutchpedophilesexposed.com staat de registratie in Virginia.

Paul Schaap was een buitennissige man met pedofiele neigingen maar hij was voor zover bekend nog nooit voor pedofiele activiteiten veroordeeld. Hij is een jaar lang opgejaagd door Yvonne van Hertum en Stopkindersex. Ze wisten waar hij woonde en lieten dit samen met zijn foto in 2008 diverse malen weten op hun website. Dat was dan ook de reden dat Paul Schaap 5000 euro uitloofde voor haar adres. Nu is hij vermoord en de kans is groot dat dat komt door de heksenjacht van Stopkindersex en Yvonne van Hertum

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook