maandag 28 juni 2010

Jongen gestoken bij spoorweg| aardige mensen, hoe gaan we er mee om?

Een jongen (17) uit Bussum is neergestoken toen hij een man wilde waarschuwen bij een spoorwegovergang aan de Stationsweg in Bussum.

De jongen was vandaag met een aantal vrienden op weg naar huis, toen hij een man zag die een dichte spoorboom optilde. Hij riep naar de man dat die voorzichtig moest zijn. De man liep vervolgens op de jongen af, gaf hem een aantal klappen en stak hem met een mes in zijn zij.

De jongen is overgebracht naar het ziekenhuis, zijn toestand is stabiel.

Update 2 juli 2010:
De Bussumer (27) die ervan verdacht wordt de jongen te hebben neergestoken bij de spoorwegovergang aan de Stationsweg in Bussum wordt ook verdacht van een steekincident van vorig jaar.


Op 11 oktober 2009 werd op de Generaal de la Reijlaan een jongen (18) uit Hilversum gestoken voor een horecagelegenheid. De Hilversummer had de man een duw gegeven omdat hij zag dat hij zijn vriendin wilde slaan.

Door middel van getuigenverklaringen en een huiszoeking kon de man ook in verband worden gebracht met het tweede steekincident. De Bussumer wordt voor beide zaken voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Eis: 12 jaar voor Carnavalsmoord

Tegen L.A. (19) uit Delft is vandaag in Rotterdam twaalf jaar cel geëist in de zaak rond de zogenoemde carnavalsmoord. Justitie legt L.A. doodslag op de kaapverdiaan Silvano Cardoso de Oliveira (20) uit Rotterdam, poging tot doodslag en openlijke geweldpleging ten laste. Tegen een andere verdachte, R. R., is vijftien maanden, waarvan drie maanden voorwaardelijk, geëist voor betrokkenheid bij een vechtpartij die aan de moord vooraf ging.

Het incident vond 25 juli 2009 plaats tijdens het Zomercarnaval in Rotterdam. Tijdens het evenement ontstond ruzie tussen een aantal personen op de Mauritsstraat in het hart van de havenstad. Dat mondde uit in de fatale steekpartij, waardoor Silvano Cardoso de Oliveira om het leven kwam. Een 19-jarige plaatsgenoot raakte gewond. De ruzie zou zijn ontstaan vanwege onenigheid over een vrouw.

Overigens is er tijdens het zomercarnaval in Rotterdam al eerder een 'carnavalsmoord' gepleegd. Ismael Mambre werd in 1984 tijdens het carnaval doodgeschoten. Steve H. werd schuldig bevonden en veroordeeld tot 12 jaar cel. In 1989 bekende zijn halfbroer A. M. dat hij de dader is.

Update: L.A. is op 9 juli 2010 veroordeeld tot 10 jaar. R.R. kreeg 8 maanden. Op 15 september 2011 wordt hij in hoger beroep veroordeeld tot 9 jaar.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook