maandag 28 juni 2010

Eis: 12 jaar voor Carnavalsmoord

Tegen L.A. (19) uit Delft is vandaag in Rotterdam twaalf jaar cel geëist in de zaak rond de zogenoemde carnavalsmoord. Justitie legt L.A. doodslag op de kaapverdiaan Silvano Cardoso de Oliveira (20) uit Rotterdam, poging tot doodslag en openlijke geweldpleging ten laste. Tegen een andere verdachte, R. R., is vijftien maanden, waarvan drie maanden voorwaardelijk, geëist voor betrokkenheid bij een vechtpartij die aan de moord vooraf ging.

Het incident vond 25 juli 2009 plaats tijdens het Zomercarnaval in Rotterdam. Tijdens het evenement ontstond ruzie tussen een aantal personen op de Mauritsstraat in het hart van de havenstad. Dat mondde uit in de fatale steekpartij, waardoor Silvano Cardoso de Oliveira om het leven kwam. Een 19-jarige plaatsgenoot raakte gewond. De ruzie zou zijn ontstaan vanwege onenigheid over een vrouw.

Overigens is er tijdens het zomercarnaval in Rotterdam al eerder een 'carnavalsmoord' gepleegd. Ismael Mambre werd in 1984 tijdens het carnaval doodgeschoten. Steve H. werd schuldig bevonden en veroordeeld tot 12 jaar cel. In 1989 bekende zijn halfbroer A. M. dat hij de dader is.

Update: L.A. is op 9 juli 2010 veroordeeld tot 10 jaar. R.R. kreeg 8 maanden. Op 15 september 2011 wordt hij in hoger beroep veroordeeld tot 9 jaar.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook