woensdag 18 augustus 2010

Vader en zoon neergeschoten na aanspreken wildplasser

Vader (45) en zoon (19) Önür zijn eerder op de avond neergeschoten in Rotterdam Zuid, toen de vader een man aansprak die tegen de gevel van de man zijn huis op de Oleanderstraat aanplastte. Er ontstond een woordenwisseling waarmee ook vrienden van de wildplasser zich gingen bemoeien. De zoon schoot zijn vader te hulp, waarop beiden werden neergeschoten.

Zij konden nog het huis binnenkomen en werden naar het ziekenhuis gebracht. De vader moest door de brandweer met een hoogwerker uit huis gehaald worden. De zoon verkeert in zeer kritieke toestand.

Ja, "de dader aanspreken op zijn gedrag" dat wil de overheid dat we doen. Klaarblijkelijk heeft de overheid geen flauw benul van hoe het in sommige buurten op straat is.

Buurtbewoners klagen al langer over overlast van voornamelijk Antilliaanse hangjongeren, die vaak tot diep in de nacht duurt. Er wordt gedronken, lawaai gemaakt en er zouden mensen met wapens op straat lopen. De omwonenden hebben daarover al ettelijke keren bij de politie geklaagd. Update 19 augustus 2010: De politie heeft twee verdachten aangehouden. Het zijn een vrouw (24) uit Vlaardingen en een man (24) uit Rotterdam. De politie sluit meer aanhoudingen niet.

Update 26 augustus 2010: Burgemeester Aboutaleb heeft de oplossing voor de problemen die de Oleanderstraat al lang teisteren. Heel simpel: "We plaatsen geen probleemgezinnen meer in de Oleanderstraat" .

Gôh, zou het écht zo simpel zijn of hoopt de burgemeester dat andere buurten waar die gezinnen wél geplaatst worden gewoon wat later gaan klagen?

Met recht een weldoordachte oplossing van Aboutaleb, het probleem van de ene buurt neerleggen bij een andere buurt. Wordt het niet eens gewoon tijd om hardnekkige probleemgezinnen gewoon gedeeltelijk of geheel terug te sturen naar land van herkomst en indien van autochtone afkomst keihard aan te pakken. Wil dan wel zien hoelang ze nog voor problemen zorgen.

Update 4 juli 2011: Het Om heeft 9 jaar geëist tegen de schutter.

Update 18 juli 2011: De schutter heeft 9 jaar gekregen

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Dochter omgebracht | flat in brand gestoken

Bij een brand in een galerijflat aan de Laan der Zeven Linden in Delfgauw zijn de lichamen gevonden van een meisje (3) en haar vader (37).

Uit onderzoek is gebleken dat het meisje al was overleden vóór de brand en dat de vader de brand heeft gesticht.

De moeder wist uit de brandende flat te ontkomen.

De brand brak rond half 4 's morgens uit en was binnen een half uur onder controle

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook