zondag 21 oktober 2012

Doden bij brand slachtoffers geweld

Samantha Verschragen
Na een brand in monumentale boerderij De Bothol aan de Lekdijk in Schalkwijk (Utrecht) is vanmorgen in de woning een aantal lichamen gevonden. De politie sluit een misdrijf niet uit. Ze wil nog niet zeggen om hoeveel slachtoffers het gaat, maar omstanders spreken van vier doden.

Omwonenden maakten zondagochtend rond half 9 melding van een brand in de boerderij. Tijdens het blussen zijn volgens een politiewoordvoerder enkele lichamen gevonden. Er is geprobeerd hulp te verlenen, maar dat mocht niet baten. Op dat moment zijn in de woning “sporen van geweld” aangetroffen. De politie vermoedt dat de brand niet de oorzaak van het overlijden is.

Update 22-10-2012:
Vermoedelijk gedreven door wanhoop vanwege de torenhoge financiële lasten van hun droomproject, een B&B, vermoordde Rob Waldram met een baksteen en mes zijn vrouw Rianne van Kesteren, zijn dochtertje Anouk (11) en stiefdochter Samantha Verschragen (15) (foto). Vervolgens zette hij hun riante pand in lichterlaaie en sloeg de hand aan zichzelf.

Zijn stiefzoon Dylan (19) ontsnapte aan de gezinstragedie. Hij was gistermorgen toevallig niet in de boerderij van het samengestelde gezin, maar verbleef bij zijn biologische vader in Breda. Het waren de buren die rond 8.30 uur alarm sloegen toen er in de boerderij brand was uitgebroken. Toen het vuur snel was geblust, bleken er vier ontzielde lichamen te liggen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook