dinsdag 7 oktober 2014

Nederlander verorodeeld tot 25 jaar cel in Groot Brittanië

Nederlander Johnny K. (68) is door een rechter in Groot-Brittannië veroordeeld tot 25 jaar cel. Dat maakte de Britse ambassade dinsdag bekend. K. overspoelde" de straten van het land met cocaïne, oordeelde de rechter.

K. verklaarde voor de rechter dat hij dacht cannabis te versturen, maar dat verweer werd van tafel geveegd. De in Liverpool wonende Nederlander zou tot 6 ton cocaïne hebben gesmokkeld voor criminelen. Hij verstopte de drugs onder meer in waspoederdozen.

De Nederlander liep tegen de lamp nadat de Duitse douane een partij drugs had onderschept. De autoriteiten verwijderden de cocaïne, maar lieten de lading door. K. werd in de boeien geslagen nadat hij de goederen had opgehaald.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Arrestatie in moordzaak Eggermont

De Amsterdamse politie heeft een arrestatie verricht in verband met de moord op Stefan Regalo Eggermont 13 juli 2014. Justitie gaat er van uit dat Eggermont slachtoffer is van een persoonsverwisseling.

De verdachte zou de bekende crimineel E.L. (26) zijn. Hij zou behoren tot één van de twee kampen die momenteel een bloedige bendeoorlog uitvechten in Amsterdam. E.L. zou lid zijn van de bende die werd geleid door de in mei geliquideerde Gwenette Martha.

E.L. werd gearresteerd na een tip. Hij zat al vast voor een ander vergrijp. Bij hem thuis werd een vuurwapen gevonden dat na onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut het wapen bleek te zijn waarmee Eggermont is gedood.

De advocaat van E.L. ontkent dat t zijn cliënt de schutter is geweest: "Hij voldoet ook absoluut niet aan het signalement dat getuigen van de schutter gaven. Die hebben het over een lichtgetinte man. L. is zo donker als je kunt zijn."


Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Bloemenman Beets waarschijnlijk gestorven

De politie vreest dat de vermiste Rolf Langenberg (69) uit Beets (NH) niet meer in leven is. Er zijn belangrijke sporen gevonden die daarop wijzen.

De politie wil niet zeggen wat die sporen zijn. De politie is sinds vrijdag bezig met onderzoek in en rond de woning van Langenberg, die lokaal bekend staat als de 'bloemenman'. Hij verkoopt zowel aan huis als op markten bloemen.

Zaterdag hield de politie een plaatsgenoot (53) aan. De verdachte en de vermiste man uit Beets zijn bekenden van elkaar.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook