dinsdag 13 februari 2007

Man aangehouden in verband met oude moord in Twijzelerheide

De Friese politie heeft vandaag een  man (43) uit Achtkarspelen aangehouden die ervan wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij de dood van Reinder Lulofs (87)  (alias Ikeboerke) en de diefstal van goederen uit de woning van Lulofs op 30 september 1996 te Twijzelerheide. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Begin februari dit jaar heropende de politie het onderzoek op grond van nieuwe aanwijzingen. De verdachte is op vordering van het openbaar ministerie Leeuwarden door de rechter-commissaris in de rechtbank Leeuwarden op 19 februari jl. in bewaring gesteld. Woensdag 28 februari beslist de rechtbank of het voorarrest van de verdachte wordt verlengd. Gelet op het feit dat verdachte 'in beperkingen' zit, worden er geen nadere mededelingen gedaan over het onderzoek en de verklaringen van verdachte.

Lulofs, werd na een brand in zijn boerderijtje aan de Popels te Twijzelerheide, door de brandweer dood aangetroffen in zijn slaapkamer. Na onderzoek door de recherche werd vastgesteld dat de brand in de woning was aangestoken, Lulofs bleek als gevolg van die brand te zijn overleden. Tevens werd vastgesteld dat uit de woning een aantal goederen was gestolen, waaronder een aantal oude zakhorloges.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Man vermoord bij wegrestaurant A4 Hoofddorp

Bij een schietpartij op een parkeerplaats bij het brugrestaurant La Place aan de A4 ter hoogte van Hoofddorp is vanavond een man om het leven gekomen.

Rond 22.15 uur kreeg de politie een melding binnen dat er schoten waren afgevuurd op de parkeerplaats langs de snelweg richting Amsterdam. Toen agenten arriveerden, bleek de man al te zijn overleden aan zijn verwondingen.

De identiteit van de man is nog niet bekend. Ook is onduidelijk wat de aanleiding was voor de schietpartij.

Update: Op 24 maart 2009 zou Siegfried S. (61) terecht staan voor de moord.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook