woensdag 11 maart 2015

Uitspraak: 18 jaar voor sjaalmoord on Kerkrade

Jeanny P.(45) uit Kerkrade is door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 jaar voor het doden van Kathy Maassen (82)  uit dezelfde plaats. Het slachtoffer is in april 2013 in haar woonkamer gewurgd met haar eigen sjaaltje. Een straf van 18 jaar wordt slechts zelden gegeven, zeker aan vrouwen. De officier had  22 jaar geëist.

Het  DNA van Jeanny P. is gevonden op de kleding van het slachtoffer en onder een vingernagel. Zij heeft alleen haar eigen belang voor ogen gehad. De verdachte had geld nodig om drugs te kopen en meende dat het slachtoffer veel geld had. Ze is met een smoes bij de bejaarde vrouw binnengekomen, heeft haar gedood en is met onder andere de pinpas en de pincode vertrokken.

Jeanny P. gaf geen openheid van zaken gegeven over haar betrokkenheid bij de dood van het slachtoffer en heeft uit alle macht geprobeerd haar medeverdachte (33) ervoor op te laten draaien. De medeverdachte heeft later die nacht de rekening van het slachtoffer geplunderd met de pinpas en de pincode die hij van de verdachte had gekregen. Hij krijgt daarvoor vier maanden gevangenisstraf.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook