woensdag 9 juli 2014

Partner dode turnster toch vervolgd

michelle_mooij I. , de toenmalige partner van de in januari 2010 dood gevonden Michelle Mooij, wordt alsnog vervolgd. Dat meldt het Openbaar Ministerie vandaag. De vrouw werd destijds dood, hangend aan een haak gevonden in haar woning in Alkmaar.

Haar partner was eerder verdachte. Onderzoek bracht toen echter geen helderheid over wat er was gebeurd. Een misdrijf kon niet worden uitgesloten, maar ook niet worden vastgesteld. Daarom werd de zaak tegen de man een jaar later geseponeerd.

Nu moet hij zich toch nog voor de rechter verantwoorden voor mishandeling, verkrachting en het doden van zijn toenmalige vriendin. Nabestaanden van Michelle maakten namelijk bezwaar tegen het seponeren van de zaak via een artikel 12 procedure. Het gerechtshof gaf in maart vorig jaar het OM opdracht om alsnog extra onderzoek te doen en vervolging in te stellen.

Dat onderzoek is afgerond en het OM gaat de partner nu opnieuw vervolgen. Een woordvoerster zegt dat pas tijdens de behandeling van de zaak voor de rechtbank de resultaten van het nieuwe onderzoek bekend zullen worden gemaakt.

De nabestaanden zijn inmiddels geïnformeerd. Wanneer de rechtbank de zaak gaat behandelen is nog niet duidelijk.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Eis: 20 jaar voor moord in tapijtwinkel

Tegen een man, Ton (44) is door het Openbaar Ministerie (OM) 20 jaar cel geëist in omdat hij10 juli 2013 een vrouw, Marjon (47) uit Schiedam heeft doodgestoken in een tapijtwinkel in Woonmall Alexandrium. De vrouw werkte in de winkel. Volgens de officier van justitie in Rotterdam is de man schuldig aan moord.

Er waren op het moment van de steekpartij geen klanten in de winkel. De verdachte uit Utrecht werd ongeveer een uur later in de buurt van het Alexandrium aangehouden, nadat getuigen de politie aanwijzingen hadden gegeven.

Ton werkte zelf tot vlak voor het incident ook in de tapijtwinkel maar werd na 24 jaar werken ontslagen  nadat de vrouw hem valselijk beschuldigd had van ongewenste intimiteiten. Bij de winkel was een reorganisatie gaande. De vrouw uit Schiedam zou de aanklacht hebben ingediend in de hoop haar baan te kunnen behouden ten koste van haar collega uit Utrecht.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook