dinsdag 24 maart 2009

Achttien jaar eis tegen Siegfried Saez

Tegen Siegfried Saez (61) uit Schiedam is bij de rechtbank in Haarlem achttien jaar cel geëist. Hij wordt ervan verdacht dat hij op 13 februari 2007, samen met twee anderen, Ullrich 'Ukkie' de Pool uit Curacao heeft vermoord.

Het slachtoffer werd doodgeschoten op het parkeerterrein van het brugrestaurant La Place over de A4 in Haarlemmermeer. Siegfried Saez ontkent dat hij iets met de moord te maken heeft, maar de officier van justitie ziet de Schiedammer als de leider van de groep.

Hij zou de moord in Hoofddorp hebben voorbereid samen met Patricia van E. (27) uit Vlaardingen. Tegen deze vrouw werd gisteren al veertien jaar cel geëist. Ook staat Ulrich G.(48) uit Rotterdam terecht voor de liquidatie, tegen hem is eveneems 18 jaar geeist. Saez ontkent dat hij met de moord bij het brugrestaurant te maken heeft.

De Pool was toevalligerwijze de eigenaar van autoverhuurbedrijf Jo-Anny aan de Bereheinweg 15 op Curaçao. Siegfried Saez' broer Melfrin reed in een auto van dat bedrijf toen hij 29 sept 2005 op Curaçao vermoord werd.

De moord op de Pool is door een groot aantal bewakingscamera's opgenomen. De witte bestelbus waarin de moordenaars zaten staat op naam van de vriendin van Saez. Bovendien is Saez op de video te zien.

Siegfried Saez is ook verdachte in het grote liquidatieproces Passage. Hij wordt daarin verdacht van de moord op Henie Shamel en Anne de Witte in Antwerpen op 9 mei 1993. Shamel was een drugshandelaar en diamantair, de Witte was zijn vriendin. Zij werden in hun auto doodgeschoten. Henk Rommy (Zwarte Cobra) zou de opdrachtgever zijn geweest.

Uitspraak 10 April. Het zou zeventien jaar worden voor Siegfried Saez, 15 jaar voor Ullrich G., en vrijspraak voor Patricia van E.Siegfried Saez is ook genoemd als moordenaar van Rene Heeren die in februari 1986 op het ijs bij Hollandsche rading met een Uzi wordt doodgeschoten

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Overblijfwacht doodgestoken op schoolplein in Amsterdam

Een mannelijke overblijfwacht, Leo van Trappe(69), een uitzendkracht, is vanmiddag rond half één doodgestoken nabij een school aan de Willem Witsenstraat in Amsterdam-Zuid. 

Een onbekend aantal kinderen dat op dat moment pauze had en buiten speelde, was ooggetuige van het incident.

Het slachtoffer ligt op een plein tussen drie onderwijsinstellingen in Hij lag daar tot ongeveer half drie onder een wit laken. Daarna heeft de politie een blauwe tent over het stoffelijk overschot gezet. Aan de straat zitten drie basisscholen bij elkaar: de Amsterdamse Montessorieschool, de 2e Daltonschool en de Willemsparkschool.

John van der Woning, directeur van de Willemsparkschool, schreef deze brief aan de ouders van de kinderen. Hij spreekt van een dramatisch en schokkend incident.

De politie heeft nog niemand aangehouden. De toedracht is nog onduidelijk.   De kinderen konden vanuit de school de man zien liggen.

De leerlingen zijn binnengehouden tot de school uitging. De lessen zijn niet eerder gestopt. Via de andere kant van de school zijn ze naar buiten gelaten, zodat ze niet langs de plek des onheils hoefden.

Van der Woning liet weten dat de scholen zich bezinnen op mogelijke begeleiding van kinderen, leerkrachten en overblijfkrachten.

De dader is een man met licht getinte huidskleur en donker krulhaar

Afbeelding kaart

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Corrupte Advocaat Generaal bestraft

De Arnhemse advocaat generaal Jan Koers (59) is door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld tot een half jaar voorwaardelijke celstraf en 200 uur taakstraf wegens corruptie, oplichting van de verzekering en valsheid in geschrifte.

De eerste beste Jan met de Pet zou meer gekregen hebben.

Zie ook:

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook