donderdag 7 mei 2009

Raadslid Selim Demirçi uit Oss opnieuw veroordeeld voor mishandeling

Selim Demirçi (26), raadslid van Duurzaam Nederland in Oss, is vanmiddag tot een werkstraf van zestig uur veroordeeld voor mishandeling van een vrouw in Amersfoort.
De Utrechtse politierechter veroordeelde Selim Demirçi bovendien tot betaling van 250 euro smartengeld.

De rechter achtte bewezen dat Demirçi de vrouw bij de keel heeft gegrepen en vastgepakt. Van het 'schoppen en slaan' van de vrouw werd de Ossenaar vrijgesproken. Toch veroordeelde de rechter Demirçi tot zestig uur werkstraf, conform de eis van de officier van justitie. In het vonnis hield de rechter ook rekening met het feit dat Selim Demirçi al twee keer eerder is veroordeeld voor mishandeling: o.a. in oktober 2007. In Toen kreeg Demirçi een boete van 500 euro en een voorwaardelijke taakstraf van 20 uur.

De mishandeling in Amersfoort is een familiekwestie die speelde in 2007. De moeder, zus en een kennis van de verdachte gingen op bezoek bij de familie van het slachtoffer om de relatie tussen de verdachte en de dochter van het slachtoffer te bespreken. Ze waren echter niet welkom en er ontstond tumult tussen beide families.

Demirçi arriveerde later bij het huis, nadat hij door zijn zus werd gebeld dat er iets aan de hand was. Over wat daarna precies gebeurde, bestaan verschillende lezingen. Het slachtoffer heeft in haar aangifte verklaard dat de verdachte haar meerdere malen tegen het hoofd heeft geschopt en haar hard bij de keel heeft gegrepen. Demirçi beweert dat hij zijn zus en het slachtoffer uit elkaar heeft gehaald met zijn armen en later de vrouw heeft vastgepakt bij haar pols toen ze een broodmes in haar handen had.

Vast staat dat het slachtoffer letsel heeft opgelopen. In de letselverklaring van het ziekenhuis staat dat er striemen in de hals en op de schouders van het slachtoffer zijn geconstateerd en dat haar ogen rood en licht gezwollen waren.

Geenstijl.nl formuleert het onduidelijke verhaal als volgt:

“De broer van de zus van de neef van de achteroom van Selim had gehoord van de aangetrouwde kennis van de zoon van de Turkse bakker om de hoek dat de zus van diezelfde oom foekie foekie deed met een andere neef. U kunt begrijpen dat zo'n netelige kwestie niet met argumenten beslecht kon worden.”

De rechter concludeerde daaruit dat er in ieder geval 'iets' is gebeurd. Het sprak volgens de rechter niet in het voordeel van Demirçi dat hij tijdens de zitting andere dingen vertelde dan tijdens het politieverhoor. Het raadslid verklaarde dat hij lang is verhoord en zijn verklaring heeft ondertekend om naar huis te kunnen.

 

Raadslid Oss veroordeeld voor mishandeling meisjes

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook