donderdag 7 mei 2009

Ruim 11 jaar cel voor Roemeense verkrachters van Nederlands paar in Rome

Andrei Vasile Bohus (l) en Paul Petre (r)
arrestanten-italie
Twee Roemeense herders, Paul Petre (32) (rechts) en Andrei Vasile Bohus (20) (links), die in de nacht van 22-23 augustus vorig jaar in  Ponte Galeria bij Rome een Nederlands stel overvielen en de vrouw verkrachtten, zijn veroordeeld tot celstraffen van resp. elf jaar en 8 maanden en elf jaar en 4 maanden. Het Openbaar Ministerie had achttien jaar geëist.

Paul (54) en Wilma (52) van Munster uit Waalre in Noord-Brabant hadden tijdens een fietsvakantie door Italië in augustus vorig jaar hun tent opgezet op een eenzame plek in een buitenwijk van Rome en werd daar overvallen en ook beroofd van 1500 euro.

De vrouw werd niet alleen verkracht, maar verloor bij het incident ook enkele tanden. Een Roemeen hield de man vast, terwijl de andere Roemeen de vrouw verkrachtte. Ook tuigden de twee Roemeense herders de Nederlanders met stokken af.

De rechter heeft het tweetal schuldig bevonden aan ontvoering, roof, seksueel geweld en gezamenlijke geweldpleging.

Aanvankelijk waren er berichten dat de roemenen slechts zouden worden uitgezet, maar later werd besloten toch tot vervolging over te gaan.


Update 27 januari 2010: De de Italiaanse krant Corriere della Sera meldt dat in hoger beroep de straffen zijn verminderd tot 10 jaar en 10 jaar 2n 4 maanden. De burgemeester van Rome, Gianni Alemanno, zegt verbijsterd te zijn over deze (lichte) strafvermindering.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook