dinsdag 13 november 2012

Hoger beroep in smaadzaak boek Paña ingetrokken

Het hoger beroep dat Dirk Barreveld (73) uit Tilburg, de auteur van het book over de zaak Bebe Paña, had aangetekend tegen zijn veroordeling wegens smaad vorig jaar decenber gaat niet door.

Op 15 november zou er een regiezitting plaats vinden bij het Hof in Den Bosch waar de Advocaat Generaal om extra onderzoek wilde vragen. Klaarblijkelijk was dat voor Barreveld reden om zijn Hoger beroep een paar dagen van te voren per brief in te trekken.

Of het feit dat er afgelopen Augustus opnieuw aangifte tegens Barreveld is gedaan omdat hij de echtgenoot van Paña per email aan een krant in de Filipijnen er van beschuldigde 'in Nederland voor twee moorden veroordeeld te zijn' en tevens 'voor twee moorden gezocht te worden' (in totaal dus 4) is niet bekend. Mogelijk was Barreveld bang dat zijn straf in hoger beroep hoger uit zou vallen.

Nu hij zijn beroep heeft ingetrokken blijft zijn eerdere veroordeling (voorwaardelijke gevangenisstraf en een schadevergoeding) staan. Barreveld had ter zitting toegegeven dat de 'feiten' in het boek verzonnen waren

In een reactie zei de echtgenoot van de overleden Paña in Nuenen 'inmiddels ernstig aan de verstandelijke vermogens van Barreveld te twijfelen'.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook