zondag 10 januari 2010

Zwerver bedreigt politie met bijl

Een zwerver heeft vanavond agenten op een terrein aan de Weg over Anna's Hoeve bij Hilversum met een bijl bedreigd. De politie vergezelde Rode-Kruismedewerkers die dekens wilden uitdelen aan de zwervers.

Eerder op de avond durfden de hulpverleners het terrein niet op, vanwege agressieve loslopende honden. Een arrestatieteam van de politie heeft na de bedreiging de zwerver uit het kraakpand gehaald en aangehouden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

2 mannen aangehouden na wilde achtervolging wegens schampen van auto's

Gisteravond zijn twee mannen uit Krimpen aan den IJssel aangehouden na een wilde achtervolging in Rotterdam. De 49-jarige automobilist negeerde meerdere blokkades en stoptekens van de politie. Agenten losten waarschuwingsschoten en een politieman raakte lichtgewond.

De mannen waren op de vlucht voor de politie, nadat zij betrapt waren op het schampen van een geparkeerde auto. Er moesten meerdere politie-eenheden aan te pas komen om de auto te laten stoppen.

Een politieman sloeg met zijn vuist de ruit aan de kant van de bestuurder in, waarna de twee inzittenden werden gearresteerd. De agent liep lichte verwondingen aan zijn hand op. Later bleek dat de automobilist onder invloed van alcohol was.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook