zaterdag 26 mei 2012

Zinloos geweld politie en stadswachten Amsterdam

Stadswachten en politieagenten van de gemeente Amsterdam hebben een Italiaanse toerist op een fiets met grof geweld tegen de grond gewerkt omdat de onwetende fietser niet wist dat hij ter plekke niet mocht fietsen.

De stadswachten molesteren met z'n zessen tegelijk de toerist omdat hij fietst aan de zuidkant van het station. Voor fietsers is het ter plekke erg onduidelijk dat nergens aan de zuidkant van het CS gebruik mag worden gemaakt van de tweewieler. Van alle kanten leiden fietspaden naar het Centraal Station, maar bij het CS houden die paden ineens op. Een soort doodlopende fietspaden dus.

De stadswachten roepen de hulp van politieagenten in als de toerist niet meewerkt. De politieagenten laten zich niet informeren over de toedracht van het incident, maar beginnen meteen de toerist met buitenproportioneel geweld te belagen en omstanders te intimideren die het geheel filmen. Het opstootje trok veel bekijks en de omstanders maakten schreeuwend hun ongenoegen duidelijk over de schandalige en mensonterende misdragingen van de stadswachten en de politieagenten.

Een woordvoerder van de afdeling Voorlichting van de politie Amsterdam-Amstelland heeft laten weten dat de politie dit incident eerst moet bekijken en de geweldsrapportage erbij gaat zoeken. "We gaan de feiten op een rij zetten." De woordvoerder wist overigens wel te vertellen dat het filmpje al in maart is gemaakt.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Dode man in Geleen

De politie heeft vanavond rond elf uur een dode man (44) gevonden in de woning van een bekende aan de Graaflandstraat in Geleen. Een bewoner van het appartement hoorde lawaai en vertrouwde het niet. De gealarmeerde politie vond het slachtoffer uiteindelijk binnen in het gebouw.

Bewoner en slachtoffer zijn volgens de politie bekenden van elkaar. Volgens de politie is er vermoedelijk sprake van een misdrijf.

Update 29-5-2012
Een man (22) uit Geleen is door de politie opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de dood van het slachtoffer. Hoe het slachtoffer om het leven is gekomen en waar de verdachte opgepakt werd, wilde de politie niet zeggen. De politie gaat uit van een misdrijf.

Update 8-6-2012
Een man (33) uit de gemeente Sittard-Geleen aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de dood van het slachtoffer.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook