woensdag 21 september 2011

Nederlander bekent moord in Frankrijk

Een Nederlands zakenman (36) heeft aan de politie in het Sedan (Frankrijk) bekend dat hij een Belgisch echtpaar uit Beaumont (België) heeft vermoord. De stoffelijke overschotten van de man en de vrouw werden afgelopen weekend gevonden in een veld vlakbij Sedan.

De Nederlander was een bezig om een huis aan de Belgen te verkopen. Aanvankelijk ontkende hij betrokken te zijn bij de moord. Dit, ondanks dat hij allerlei eigendommen van het Belgische echtpaar (een creditcard en 2 mobiele telefoons) op zak had ten tijde van zijn arrestatie.

Later bekende de Nederlander alsnog. Hij zei in een vlaag van verstandsverbijstering te hebben gehandeld, toen de Belgen hadden ontdekt dat hij hen probeerde op te lichten.

Volgens vooronderzoek, kwam het Belgisch koppel van een jaar of dertig jaar vrijdag de woning die ter verkoop werd aangeboden, bezoeken. Twee dagen later werden ze niet ver van daar, zonder identiteitspapieren dood gevonden door een jongen die paddestoelen zocht. Het scenario van een zelfmoord werd snel afgewezen en het spoor leidde naar de Nederlander die o.a. in de Porsche van de Belgen rond reed.

Na te zijn gestart in de bloemenhandel, was de verdachte makelaar in onroerend goed geworden, maar had gefaald. De man, wiens huis werd geveild, bleek ongeveer 400.000 euro aan schulden te hebben.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Kinderen in Nuenen met de dood bedreigd

In Nuenen worden kinderen met de dood bedreigd als ze nog langer met een leeftijdgenootje -Cheyenne (9)- spelen. Dat meisje zelf wordt al langer bedreigd.
De moeder heeft aangifte gedaan. Eerder was al sprake van haatbrieven in de Kuifmeeshof -waar het meisje woont. Afgelopen weekeinde kwamen er brieven met een 'laatste waarschuwing' van een 'bezorgde buurtbewoner'. Als de kinderen nog langer met hun straatgenootje spelen, loopt hun leven gevaar.

Het meisje is vorig jaar in de Kuifmeeshof komen wonen. Op 27 juni viel een een haatbrief binnen aan moeder. Die zou moeten verhuizen omdat ze niet past in de buurt. Haar dochter moest ze voortaan binnenhouden, anders liep zij gevaar. 'Zij moet dood', aldus de kaart.

Een paar weken later kregen vier straatgenoten een brief. 'Uit veiligheid adviseer ik u uw kind niet meer met haar te laten spelen', aldus de brieven, die ondertekend waren met 'een bezorgde buurtbewoner.'

Kort daarop ontving de moeder weer een brief. 'Ik heb goed zicht op je voor- en achterdeur. Mijn pistool en mes liggen klaar. Hou je kind binnen en ga weg.'

Dit weekeinde kregen twee buurtbewoners weer post. 'Ik heb u de vorige keer gewaarschuwd dat uw kind gevaar loopt. Maar blijkbaar trekt u zich daar niks van aan. Als u wilt dat uw kind blijft leven, laat haar dan niet meer met dat meisje spelen' De brieven luiden hetzelfde maar op allebei is de voornaam van het betreffende kind genoemd.

Moeder Wilma Hugers is de wanhoop nabij. "Ze willen me hier niet, en ik wil ook weg. Dit is geen leven, zeker niet voor een jong meisje."

Zij legt het probleem bij Woonbedrijf, dat haar uit Eindhoven heeft gehaald en het huis aan de Kuifmeeshof bood. Hugers wil dat zij een andere woning krijgt, maar volgens Woonbedrijf gaat het om 'een complex verhaal met een lange geschiedenis'. "Nu weer een andere woning geven is geen oplossing maar verplaatsing van het probleem. En het probleem zit niet in de woning."

De politie spreekt eveneens van een precaire situatie. "Er wordt met meerdere betrokken zorginstanties zoals jeugdzorg en thuishulp naar een oplossing gezocht."

Update 24 september 2011: Op woensdag 21 september wordt een vrouw (63)  gearresteerd maar de 23e weer vrijgelaten. Omdat die vrouw op haar beurt dan wordt bedreigd duikt zij onder. Op zaterdag de 24e september blijkt er dan weer een dreigbrief bezorgd bij een gezin in de kuifmeeshof.

Update 27 september 2011: De bewoonster van de Kuifmeeshof in Nuenen, die werd verdacht van het schrijven van dreigbrieven aan buurtgenoten, wordt volgens haar advocaat niet meer als verdachte gezien.

Volgens haar advocaat, mr. Paul van Vugt, wordt de vrouw vrijgepleit door een nieuwe dreigbrief die zaterdag werd bezorgd, maar die zij nooit heeft kunnen schrijven.
“Mijn cliënt kan dat niet gedaan hebben, want ze is vrijdag de hele dag onder mijn ogen geweest”, aldus Van Vugt. “Eerst was de voorgeleiding, daarna is ze op ons kantoor geweest en vervolgens heeft ze een gesprek met de burgemeester gehad. Het was laat in de avond voordat de vrouw op haar adres was waar ze het weekend doorbracht.”


Volgens de advocaat heeft de politie het onderzoek in deze zaak niet goed uitgevoerd. De rechter-commissaris heeft vrijdag de vrouw direct in vrijheid gesteld. Ze was woensdag aangehouden.
“De politie kan nu misschien helemaal opnieuw beginnen, maar mijn cliënt is eigenlijk al veroordeeld voor iets waar ze niets mee te maken heeft. Binnenkort gaat ze terug naar haar woning in de straat. Ik hoop wel dat iedereen zijn gezond verstand gebruikt en de vrouw met rust laat”, zei de advocaat.

Update 29 september 2011: Er is een excuusbrief bezorgt bij het Brabants Dagblad. De brief is ondertekend met de fout geschreven naam van een andere bewoner uit de straat. Deze bewoner ontkent echter alle betrokkenheid. De brief begint met:  'Het spijt me voor alle ophef die er ontstaan is. Dit is nooit mijn bedoeling geweest.' De brief was zaterdag al bezorgd bij een gezin uit de straat.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook