zaterdag 16 januari 2010

Geweer jachtongeval Joska Gossens vernietigd : Jager schiet raak, justitie schiet mis

Het geweer waarmee Joska Gosens (39) tijdens het mysterieuze jachtongeval in november 2007 in Bavel in Noord-Brabant zou zijn doodgeschoten is om nog onbekende redenen door justitie vernietigd. Advocaat Frank Koningsveld, raadsman van de verdachte Johan K.(72) zei dat hij erg verbaasd is over de gang van zaken.

De zaak dient momenteel in hoger beroep. Tijdens de regiezitting afgelopen donderdag heeft het gerechtshof het OM opdracht gegeven uit te zoeken wat er precies is gebeurd. Volgens Koningsveld is de vernietiging van het jachtgeweer extra opmerkelijk omdat zowel justitie als hij nog schotproeven wilde uitvoeren. „We hadden juist overleg met het NFI (Nederlands Forensisch Instituut) over hoe we dat zouden gaan doen.”

De advocaat zei te hopen dat het OM „in een vlaag van onoplettendheid“ heeft gehandeld. „Ik begrijp er niks van dat het belangrijkste bewijsmiddel is vernietigd en kan me niet voorstellen dat iemand dit opzettelijk heeft gedaan.”

De rechtbank veroordeelde de jager vorig jaar tot een werkstraf van 240 uur wegens dood door schuld. Justitie tekende hoger beroep aan omdat ze K. schuldig acht aan doodslag.

Gosens liet op de bewuste dag haar honden uit in de buurt van een jachtterrein toen ze werd getroffen door een kogel van zwaar kaliber. K. ontkende aanvankelijk dat hij op het jachtterrein bij de Bavelse Berg was geweest, maar gaf later toe dat hij er door laag struikgewas op een duif had geschoten.

De kwestie rondom het jachtgeweer komt op 28 januari weer aan de orde bij het hof. Op die dag vindt ook een schouw plaats op het terrein waar het incident zich heeft afgespeeld.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Italiaanse verkrachter gepakt door Marechaussee

De marechaussee heeft vrijdag in Venlo een Italiaan (32) aangehouden die in Duitsland voor verkrachting nog een gevangenisstraf moet uitzitten van ruim 2,5 jaar.

De man was in Nederland bovendien veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van vijf maanden wegens drugsbezit. Ook bij zijn aanhouding had hij harddrugs bij zich. Hij wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De Italiaan liep tegen de lamp bij een controle, waarbij hij zich legitimeerde met een gestolen Italiaans identiteitsbewijs.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook