dinsdag 27 september 2011

Talitha van Zon gearesteerd door de Marechaussee

Talitha van Zon (39)  uit Papendrecht is gearresteerd door de Marechaussee. Van Zon wordt verdacht van betrokkenheid bij mensenhandel.
De Marechaussee wil het nieuws bevestigen noch ontkennen. Volgens een woordvoerder gaat de militaire politie nooit op individuele gevallen in om de privacy van verdachten te bewaren. Het Openbaar Ministerie wil het nieuws evenmin bevestigen.

Talitha van Zon kwam vorige maand in het nieuws omdat ze in Libië van een balkon was gevallen. Ze was op bezoek bij de familie Kaddafi. Zij is door een voormalige vriendin is ze van mensenhandel beschuldigd.
Van Zon werd destijds zonder weerwoord door de pers en publiek veroordeeld. Zelf heeft zij gezegd bij de familie van Kadaffi op bezoek te zijn om geld los te peuteren voor een liefdadigheidsstichting.


Update 28-9-2011
Na een verhoor van bijna twee volle dagen is Talitha van Zon vandaag weer vrijgelaten door de Koninklijke Marechaussee.

Ze blijft nog wel verdachte en moet zich beschikbaar houden voor het rechercheteam. Van Zon werd afgelopen dinsdag gearresteerd op verdenking van mensenhandel. Ze zou eerder dit jaar een vriendin hebben meegelokt naar Libië, zogenaamd voor een vriendschappelijke ontmoeting met een van de zoons van Kaddafi.

De vriendin stelt echter in Tripoli door de Kaddafi-telg te zijn verkracht en deed aangifte, op basis waarvan Talitha van Zon door de marechaussee werd opgepakt. Volgens het rechercheteam was er gisteren geen onderzoeksbelang meer om Van Zon langer vast te houden. De officier van justitie moet nu beslissen wat er verder met de Talitha gaat gebeuren

Update 17-11-2011
Talitha van Zon is ontslagen van rechtsvervolging. Bij totaal gebrek aan bewijs was dat ook wel te verwachten.

Update 3-1-2012
Talitha werd kort weer gearresteerd op Schiphol omdat ze niet op was komen dagen voor verhoor in een smaad/laster zaak. Na verhoor mocht ze weer gaan.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook