woensdag 10 februari 2016

Eigenaar animeerbar in Rotterdam vermoord

De man (65) die eergisteren vermoord werd gevonden in animeerbar Mon Cheri in het Rotterdamse Scheepvaartkwartier is de eigenaar. Een medewerker sloeg maandagavond rond tien uur alarm. Nadat de deur van de zaak aan de Westzeedijk was ingeramd, werd het slachtoffer gevonden. Hij was overleden en zou in een plas bloed hebben gelegen. De animeerbar, die al vele jaren op het hoekje zit, zou zondag dicht zijn geweest. Maandagavond rond tien uur zou de deur weer opengaan. Buren hebben niets bijzonders gemerkt en kunnen niet geloven dat de man door geweld om het leven is gekomen.  


Er zouden nooit problemen zijn. ,,Maar er hangen wel camera's, dus de politie kan zo zien wat er is gebeurd.'' Op de eigen website beschrijft de zaak zich als 'een sfeervolle en leuke bar gevestigd in het bruisende centrum van Rotterdam.' ,,Dames en heren kunnen hier een drankje komen drinken en gezellige contacten opdoen.''

"Iedereen die houd van gezelschap tot in de late uurtjes is bij Mon Cheri aan het juiste adres. Twijfel niet en kom langs voor een lekker drankje met goed gezelschap,'' aldus de website.


In het verleden pleitte met name het CDA voor het sluiten van de animeerbars in het Scheepvaartkwartier. Volgens toenmalig fractievoorzitter Wubbo Tempel waren het 'verkapte seksclubs met een trieste uitstraling waar prostituees hun klanten ontmoeten'.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Romano vd Dussen vrijgesproken

De Nederlander Romano vd Dussen die in Spanje ten onrechte werd veroordeeld voor verkrachting, aanranding en beroving in Fuengirola in 2003 en al 13 jaar vast zit is door het Spaanse Hooggerechtshof vrijgesproken. . Vorig jaar bekende de Brit Mark Dixie dat hij de vrouw heeft verkracht.

Volgens het Hof was de veroordeling van Van der Dussen onterecht. Wanneer de Nederlander wordt vrijgelaten, is nog niet bekend. Daarover moet de rechtbank van Malaga, die Van der Dussen in eerste aanleg veroordeelde, nu een besluit nemen.

Van der Dussen heeft de verkrachting altijd ontkend. Hij  is tijdens zijn gevangenschap door een hel gegaan, zo zei hij vorig jaar in een interview met De Volkskrant: „Behalve de gevangenenbezoekster van de reclassering zie ik niemand. Al die tijd al niet. Geen familie, geen vrienden. Ik breng de dag alleen door in de cel, afgezonderd van de rest."

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook