woensdag 10 augustus 2011

Amerikaanse verdwenen op Aruba

Op Aruba is een grote zoekactie gestart naar Robyn Colson-Gardner (35) uit Maryland die sinds 2 augustus wordt vermist. Haar reisgenoot, de Amerikaan Gary Giordano (50) uit Gaithersburg (Maryland), is inmiddels gearresteerd in verband met de verdwijning. Hij werd aangehouden toen hij 3 dagen na haar verdwijning wilde terugvliegen naar de VS. Waar hij precies van wordt verdacht is nog niet duidelijk. Het kan gaan van te laat rapporteren van haar verdwijning (Giordano droeg droge kleren toen hij het rapporteerde) tot een directe betrokkenheid bij haar dood.Hij werd gearresteerd omdat hij een vliegticket had gekocht hoewel er overeengekomen was dat hij voorlopig op het eiland zou blijven.

Volgens Gary Giordano verdween Robyn tijdens het snorkelen, maar justitie op Aruba twijfelt aan zijn verklaring. Giordano zegt dat ze vorige week dinsdag gingen snorkelen achter de Nanki Country Club, op de zuidkant van het eiland. Toen Giordano voelde dat de stroming hun naarf zee trok zou hij Gardner middels een tikje op haar been een sein hebben gegeven om terug te zwemmen naar de kust, maar daar kwam Robyn nooit aan. De baai waar Giordano verdween staat bekend als 'Baby Beach' juist omdat het water er ondiep is.

De politie heeft ter land en in de zee naar de vrouw gezocht en kreeg hulp van de Kustwacht, professionele duikers, vrijwilligers van een duikschool en een reddingsteam. Ook werden twee helikopters, een vliegtuig en meerdere boten ingezet. Het onderzoek is nog in volle gang.

Gardner was met Giordano op 31 juli naar Aruba afgereisd nadat haar relatie strandde en ze haar baan in een tandarts praktijk in Bethesda verloor. Een ex-vriend van Robyn -Richard Forester,- zegt tegen Amerikaanse media twijfels te hebben over Giordano. De ex zegt kort voor haar verdwijning nog een berichtje van de vrouw te hebben ontvangen met de tekst: "Ik hou van je. We praten als ik terug ben." Het is niet duidelijk hoe zij Giordano heeft leren kennen. Het zou mogelijk een internet contact kunnen zijn. Gardner en Giordano verbleven in het Renaissance Aruba Resort & Casino in Oranjestad.

Volgens de broer van Gardner hield zijn zus helemaal niet van zwemmen omdat ze haar make up niet wilde bederven en haar haar niet nat wilde maken. Volgens hem zou ze eerder bij het zwembad gaan liggen dan te snorkelen.

De familie van Gardner krijgt hulp van het Natalee Holloway Resource Centre en heeft een Facebook-pagina opgericht.

Update 25-11-2011
Gary Giordano is vrijgelaten door Aruba. Het OM heeft beroep aangetekend tegen de beslissing van de rechter-commissaris. Volgens advocaat-generaal Taco Stein zijn er voldoende bewijzen tegen Giordano en is er sprake van vluchtgevaar.

Update 30-11-2011
Het hoger beroep heeft gefaald.  Gary Giordano blijft een vrij man. De rechter commissaris kwam tot zijn besluit omdat maanden van onderzoek geen enkel bewijs heeft opgeleverd.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook