zondag 7 februari 2010

Familie ‘scooterklootzakjes’ bedreigt krant

De redactie van dagblad De Gelderlander zou afgelopen vrijdag 5 februari onvriendelijk bezoek gekregen hebben van een Marokkaanse provinciegenoot.

Volgens bronnen betrof het hier het broertje van een van de criminele scooterklootzakjes die onlangs tijdens hun vlucht voor de politie een onschuldige voorbijganger doodreden en daarna het personeel in het Radboudziekenhuis bedreigden. Dit broertje was het niet eens met het interview dat zijn moeder aan een Gelderlander-journalist had gegeven en wat in de zaterdageditie van de krant gepubliceerd zou worden.
Hij zou bedreigingen ge-uit hebben tegen de receptioniste, journalist Frank Hermans  en redactiechef Michiel Willems. Het interview is tot op heden nog nergens gepubliceerd. De Gelderlander ontkent zelfs dat het voorval heeft plaatsgevonden. Iedereen op de redactie heeft een spreekverbod.

De Gelderlander vindt het schijbaar niet meer nodig om te berichten over een familie die een inbraak pleegt in Hotel Belvoir, op de vlucht een voetganger doodrijdt, vervolgens ziekenhuispersoneel bedreigt, maar ook nog de grootste lokale krant het zwijgen probeert op te leggen.

Het geheel zegt ook een hoop over de geloofwaardigheid van de excuusbrief die de familie via haar advocaat naar buiten bracht.

Lees ook: Benauwde Marokkanengemeente over de Marokkaanse probleemgevallen in Nijmegen.

Update 9 februari 2010: Het verhaal wordt nu bevestigd door De Gelderlander en De Telegraaf  
Update 1 april 2010: Omdat Gelderlander personeel te schijterig was om te getuigen, mocht de jongen (18) (pappa, wajonguitkering. IQ van 60) uit de famile El G. naar huis.
Update 9 april 2010 Hoofdredakteur Kees Pijnappels blijkt een excuusbrief geschreven te hebben aan de bedreiger waarin hij onder andere zijn spijt uitspreekt dat de boef zo lang in voorarrest heeft gezeten. Het OM reageert verbaasd. Wat een ruggegraatloos weekdier

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook