donderdag 11 november 2010

Vrouw vergftigt man en zwagers

Willie Rakhorst (46) uit Nijkerk is op 11 november gearresteerd op verdenking van vergiftiging van haar echtgenoot Wim Rakhorst (52) en diens twee broers.

De mannen werden onwel en moesten zich laten behandelen in een ziekenhuis. Direct bestond het vermoeden dat de vrouw verantwoordelijk was voor de vergiftiging. Het politieonderzoek dat volgde wees ook in die richting.

Om wat voor vergiftiging het gaat, is niet bekend gemaakt.

Waarschijnlijk was de vrouw al langer bezig haar man stelselmatig te vergiftigen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Verloren slipje Puttense moordzaak terug gevonden

Vandaag bleek tijdens het hoger beroep voor het gerechtshof in Arnhem tegen Ron Pieper (35) uit Delft in de Puttense moordzaak dat het Nederlands Forensisch Instituut afgelopen september in de diepvries drie verloren gewaande stukjes gevonden zijn van het slipje van Christel Ambrosius, die in 1994 in Putten werd vermoord.

Bovendien heeft een medegedetineerde van Ron Pieper op 3 augustus verklaringen afgelegd over wat hij van Pieper heeft gehoord. Dit zou belastend voor P. zijn in de 17 jaar oude moordzaak op de Puttense stewardess, én in de zaak waarin Pieper wordt verdacht van de moord op de Rijswijkse Anneke van der Stap.

In de Puttense moordzaak werd Ronald Pieper veroordeeld dankzij DNA. Hij werd in 2005 veroordeeld wegens mishandeling van zijn toenmalige partner en moest zijn DNA afstaan. Dat leidde een paar jaar later tot een DNA-match met de sporen die op het lichaam van de omgebrachte Christel Ambrosius zijn gevonden.

Uiteindelijk mooi dat het verloren slipje (althans delen er van) zijn teruggevonden, maar het geeft eens te meer aan dat het NFI klaarblijkelijk geen goede procedures heeft voor bewaren van bewijs materiaal, of zich niet aan die procedures houdt.

Update 12 november 2010: De verdediging van Ronald pieper heeft gevraagd om de 'medegevangene' die belastende verklaringen over Ronald Pieper heeft afgelegd te mogen horen. probleem is echter dat justitie niet weet waar de man -die zijn straf nog deels moet uitzitten- is.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Sander wurgde Milly met broekriem | Psychiater adviseert tbs

Ex-politieman Sander Vreeswijk (27) heeft zijn buurmeisje Milly Boele (12) (foto) gewurgd met zijn broekriem. Dat zei hij bij de rechtbank in Dordrecht, die vandaag en morgen de strafzaak tegen de politieman behandelt.

De wurging gebeurde op 10 maart 2009 in de woning van V. twee huizen naast Milly's ouderlijk huis. Hij had haar meegelokt om onduidelijke reden en meegenomen naar zijn badkamer. Daar betastte hij volgens zijn verklaring bij de politie haar borsten en doodde hij haar. Zij werd pas 16 maart gevonden, begraven in de tuin van Vreeswijk.

V. raakte geëmotioneerd toen hij de rechtbank vertelde wat hij heeft gedaan. Overigens kan hij zich momenteel weinig meer herinneren van de moord, zegt hij. Bij de politie heeft hij na zijn aanhouding wel uitgebreid verklaard. Dat blijkt ook uit de tenlastelegging. Hij verklaarde daar onder andere dat stemmen hem opdracht hadden gegeven, ook daarvan kan hij zich nu 'weinig herinneren'.

Wat hij zich wél heel precies kon herinneren is dat hij Milly niet seksueel misbruikt zou hebben, behalve dat hij 'haar borsten gestreeld' had. probleem voor Sander V is echter wel dat de technische recherche sperma (én dus ook DNA) heeft gevonden in de mond en tussen de tanden van Milly.

Voor de rechtbank adviseerde de psychiater die Sander V. na de dood van Milly Boele heeft onderzocht, Sander tbs met dwangverpleging op te leggen. .

Volgens de psychiater heeft Sander Vreeswijk een persoonlijkheidsstoornis. Hij is in relaties erg afhankelijk, heeft narcistische trekken, is kwetsbaar en heeft een ziekelijke afhankelijkheid van cannabis. Zijn stoornis in combinatie met cannabisverslaving heeft voor wat betreft zijn agressie waarschijnlijk drempelverlagend gewerkt. Vreeswijk zou verminderd toerekeningsvatbaar zijn.

Uit onderzoeken blijkt dat Vreeswijk niet psychotisch of schizofreen is, dat hij een gemiddelde intelligentie heeft en slecht kan omgaan met spanning en stress. Er zijn geen aanwijzingen gevonden voor seksuele problematiek maar hij heeft wel narcistische trekken. Daarnaast staat in een onderzoek naar het drugsgebruik dat het aannemelijk is dat hij veel cannabis gebruikte. Vreeswijk zelf repte op de zitting over twaalf jointjes op de dag van het misdrijf. 

Uit een psychologische test die Sander Vreeswijk enkele jaren geleden deed om toegelaten te worden tot de politie, bleek dat hij een instabiele persoonlijkheid had. Volgens de rechter zou hij daarmee volgens de huidige criteria niet meer worden aangenomen.

De rechter voegde daar evenwel meteen aan toe dat het gebruik van alleen de term instabiele persoonlijkheid niet geheel objectief is omdat de context dan ontbreekt. Bovendien zei ze dat het “achteraf altijd gemakkelijk praten is”.

Vreeswijk werd op 15 mei 2008 beëdigd als agent van het politiekorps Rotterdam-Rijnmond. Volgens eigen zeggen was hij bij de politie diep van binnen nooit gelukkig.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook