donderdag 11 november 2010

Verloren slipje Puttense moordzaak terug gevonden

Vandaag bleek tijdens het hoger beroep voor het gerechtshof in Arnhem tegen Ron Pieper (35) uit Delft in de Puttense moordzaak dat het Nederlands Forensisch Instituut afgelopen september in de diepvries drie verloren gewaande stukjes gevonden zijn van het slipje van Christel Ambrosius, die in 1994 in Putten werd vermoord.

Bovendien heeft een medegedetineerde van Ron Pieper op 3 augustus verklaringen afgelegd over wat hij van Pieper heeft gehoord. Dit zou belastend voor P. zijn in de 17 jaar oude moordzaak op de Puttense stewardess, én in de zaak waarin Pieper wordt verdacht van de moord op de Rijswijkse Anneke van der Stap.

In de Puttense moordzaak werd Ronald Pieper veroordeeld dankzij DNA. Hij werd in 2005 veroordeeld wegens mishandeling van zijn toenmalige partner en moest zijn DNA afstaan. Dat leidde een paar jaar later tot een DNA-match met de sporen die op het lichaam van de omgebrachte Christel Ambrosius zijn gevonden.

Uiteindelijk mooi dat het verloren slipje (althans delen er van) zijn teruggevonden, maar het geeft eens te meer aan dat het NFI klaarblijkelijk geen goede procedures heeft voor bewaren van bewijs materiaal, of zich niet aan die procedures houdt.

Update 12 november 2010: De verdediging van Ronald pieper heeft gevraagd om de 'medegevangene' die belastende verklaringen over Ronald Pieper heeft afgelegd te mogen horen. probleem is echter dat justitie niet weet waar de man -die zijn straf nog deels moet uitzitten- is.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook