woensdag 8 juni 2011

Engelsman neergeschoten in Rotterdam | Overleden

Omstreeks 20:00 uur wordt de Engelsman Matthew Carter (45) in de Kenitrastraat te Rotterdam in zijn auto neergeschoten vanuit een langsrijdende Volkswagen.
Een vriend van Matthew belt de hulpdiensten. Matthew wordt naar het ziekenhuis gebracht.

Update 14 juni 2011 Matthew's overlijdt in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Nederlander dood gevonden in België

In de berm bij een kersenplantage aan de Daalweg in Elen bij Dilsen-Stokkem (België), vlak bij Sittard, is vanmorgen rond 7.15 het stoffelijk overschot van de Nederlander Mattheus (Martin) Struik (51) uit Oud-Beijerland door een voorbijganger gevonden. Mattheus Struik is met een nekschot om het leven gebracht.

Volgens het OM in Tongeren heeft deze zaak niets te maken met de executie vorige maand van drie mannen in het nabijgelegen Eisden. Die werden doodgeschoten gevonden in een met kogels doorzeefd busje dat in de Zuid-Willemsvaart was gedumpt. Twee van die mannen waren lid van motorbende de 'Outlaws'.

Martin Struik was geen ombekende van de politie. Hij was/is eigenaar van een loods aan de Zeedijk in Stad aan het Haringvliet waar negen jaar geleden een xtc-lab werd  opgerold, toen het grootste lab ooit in Nederland. Struik werd als eigenaar aangewezen als hoofdschuldige en kreeg zeven jaar. Voorts handelde hij in wiet.

Struik stond als crimineel goed bekend als iemand die een ander niet zou beduvelen of rippen. Desondanks kan zijn dood moeilijk anders dan als afrekening worden gezien.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Dode man in Sint Maartensdijk

Henry Meye (55) is vanmorgen rond 2.45 uur dood aangetroffen in zijn woning op de Keethil 5 in Sint Maartensdijk (Zeeland). Hij is door een misdrijf om het leven gekomen. Volgens de politie is het misdrijf rond kwart over een in de nacht van dinsdag op woensdag gepleegd.

Het is nog onduidelijk wie het lijk heeft gevonden. Meye zou zijn doodgeschoten.

Drie dagen tevoren -in de nacht van 4 op 5 juni- was er een overval op het huis.

Update 9 juni 2011: In het huis van de man bleek een hennepplantage aanwezig. Een verdachte is opgepakt.

Update 10 auhustus 2011:  Een man (22) uit Bergen op Zoom is aangehouden door de politie. Hij is mogelijk betrokken bij een gewapende overval op het huis van de drie dagen later vermoorde Henry Meye in Sint-Maartensdijk.

Er zijn geen aanwijzingen dat de aangehouden man ook iets met de moord te maken heeft. In de woning van Meye werd na zijn dood een hennepkwekerij aangetroffen. Hierin moet mogelijk het motief voor de overval en de moord worden gezocht. In het dorp gingen ook geruchten dat de man schulden had en in de drugshandel zat.

Overigens vond er 23 jaar geleden ook al een moord plaats in een huis aan de Keethil 5. Dat huis werd afgebroken en door Meye weer opgebouwd.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Zes jaar onterecht in TBS kliniek

Een man (26) uit Sierra Leone heeft zes jaar onterecht vastgezeten in een tbs-kliniek, terwijl hij 4 maanden cel had moeten krijgen. Dat kwam door fouten van rechters en justitie.

De man werd in 2005 veroordeeld voor mishandelingen. Straf was op zijn plaats, maar de man had nooit tbs mogen krijgen. Dat kan alleen worden opgelegd als een dader een midrijf pleegt waar meer dan vier jaar gevangenisstraf op staat. Dat was hier niet het geval.

Toen de blunder aan het daglicht kwam, is de tbs direct beëindigd. Advocaat Wim Anker noemt de fout een "rechterlijke dwaling in het kwadraat”. De man eist een schadevergoeding van enkele tonnen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook