woensdag 8 juni 2011

Nederlander dood gevonden in België

In de berm bij een kersenplantage aan de Daalweg in Elen bij Dilsen-Stokkem (België), vlak bij Sittard, is vanmorgen rond 7.15 het stoffelijk overschot van de Nederlander Mattheus (Martin) Struik (51) uit Oud-Beijerland door een voorbijganger gevonden. Mattheus Struik is met een nekschot om het leven gebracht.

Volgens het OM in Tongeren heeft deze zaak niets te maken met de executie vorige maand van drie mannen in het nabijgelegen Eisden. Die werden doodgeschoten gevonden in een met kogels doorzeefd busje dat in de Zuid-Willemsvaart was gedumpt. Twee van die mannen waren lid van motorbende de 'Outlaws'.

Martin Struik was geen ombekende van de politie. Hij was/is eigenaar van een loods aan de Zeedijk in Stad aan het Haringvliet waar negen jaar geleden een xtc-lab werd  opgerold, toen het grootste lab ooit in Nederland. Struik werd als eigenaar aangewezen als hoofdschuldige en kreeg zeven jaar. Voorts handelde hij in wiet.

Struik stond als crimineel goed bekend als iemand die een ander niet zou beduvelen of rippen. Desondanks kan zijn dood moeilijk anders dan als afrekening worden gezien.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook