woensdag 31 mei 2017

Dode man in flat Maastricht mogelijk slachtoffer afrekening in criminele milieu

De dode man (een vijftiger) die gisterochtend werd aangetroffen in een flat aan het Koningsplein in Maastricht is door een misdrijf om het leven gekomen.

De politie kreeg een melding van de vader van het slachtoffer dat er al enkele dagen geen contact meer met de man was geweest. In de woning troffen agenten vervolgens het levenloze lichaam van de man aan.

Het is mogelijk het slachtoffer van een afrekening. Buurtbewoners zeggen dat de man actief was in het criminele circuit en dat het ' een kwestie van tijd' was dat dit zou gebeuren.  Het slachtoffer is volgens buurtbewoners een bekende van de politie en zou al enkele jaren uit de gevangenis zijn.

De politie onderzoekt onder welke omstandigheden de man om het leven is gekomen. Er wordt momenteel forensisch onderzoek gedaan in de woning. Ook is de politie bezig met buurtonderzoek en zoekt het naar getuigen.
Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Dode bij woningoverval in Landgraaf

Bij een gewapende overval op een woning aan de Koempel in Landgraaf is afgelopen nacht rond 01.45 uur een van de bewoners omgekomen. De man werd neergestoken bij een vechtpartij met de twee overvallers. Zijn vriendin en drie kinderen die boven lagen te slapen, bleven ongedeerd.

Het slachtoffer liet de daders zelf binnen. In bijzijn van zijn vriendin ontstond daarna een worsteling waarbij de man werd neergestoken. Een re-animatiepoging mocht niet meer baten. De twee daders zijn via de achterkant van de woning weggevlucht. Er is niet bekend of er ook iets is buitgemaakt.

Vanwege personele problemen werd het forensisch onderzoek pas laat opgestart omdat er dinsdag ook al een dodelijk incident in maastricht was. Er moest worden gewacht op bijstand uit de regio voor het technisch onderzoek in de woning.

De daders zijn vooralsnog spoorloos.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook