zaterdag 9 januari 2010

PvdA penningmeesteres deed greep in kas

Sharda Poese, de penningmeesteres van de PvdA in Amsterdam-Zuidoost heeft een forse greep in de kas gedaan. Als gevolg van persoonlijke financiële problemen stal ze vorig jaar 12.800 euro van de partij. Het geld is nog steeds zoek. De partij is inmiddels een gerechtelijke procedure gestart tegen de vrouw. Ook is ze 15 april 2009 uit de partij gezet. Maandag wordt aangifte gedaan. (dat is wel erg lang ná de feiten.)
Sharda Poese (van Pakistaanse komaf)is tevens directeur van Jama'at Holland.

Poese ontkent echter, ze zegt dat ze het geld dat ze verduisterd zou hebben 'al lang heeft terugbetaald' (daarmee blijft het nog steeds verduistering). Ze overweegt nu zelf juridische stappen tegen het afdelingsbestuur. Tot 2007 was Mildred Clappers-Gooddett de penningmeesteres.

Het is het zoveelste schandaal bij de sociaaldemocraten in het Amsterdamse stadsdeel. Zo blokkeerde voorzitter Nick Bolte vorige maand de debatten over een nieuwe lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen. En vorig jaar werd raadslid Randy Stena uit de partij gezet omdat hij nooit de raadsvergaderingen bijwoonde (maar wel 930 euro/pm opstreek). Ook dreef deelraadslid Ernest Owusu Sekyere een illegaal café achter zijn slijterij Sadisco en had een vuurwapen achter de bar. Sadisco werd 7 maart 2008 op last van de burgemeester gesloten. In maart 2006 wordt hij er van verdacht gesjoemeld te hebben met stembiljetten tijdens de deelraadsverkiezingen. In November 2008 klapte hij dronken achter het stuur op een andere auto. In 2007 moesten Andre Bhola, Egbert Doest en Mala Eckhardt (tijdelijk) de partij verlaten wegens "belangenverstrengeling" bij het toekennen van subsidies. Stadsdeelvoorzitster Elvira Sweet (Openbare Orde en Veiligheid) kwam in het nieuws wegens tot twee keer toe een veroordeling voor dronken rijden. De Deelraad nam tegen haar geen stappen omdat er toen nog geen 'persoonlijke integriteitscode' was. (Hoewel ook zij een integriteitsverklaring heeft moeten tekenen voordat ze zich kandidaat stelde.) Ook was er in het verleden intimidatie door leden van de kandidaatstellingscommissie. Het destijds net gekozen deelraadslid Ama Carr (27) werd in 2006 staande gehouden toen ze onverzekerd en zonder rijbewijs rondreed, ze gaf een valse naam en adres op en zou ook de agent beledigd hebben. Afdelingsvoorzitter Bolte verdedigt haar door te zeggen, "ach, ze is jong en ach, dit is de Bijlmer".

"Met alles wat ons is overkomen willen wij in Zuidoost voorop gaan in de omgang met integriteit"
Nick Bolte
Muriël Dalgliesh

26 Jan 2008
De partij werd in de zomer van vorig jaar gewaarschuwd door ING Bank dat de penningmeester een bedrag van 10.000 euro naar haar privérekening had overgemaakt. Ze verklaarde eerder 2800 euro op haar eigen rekening te hebben gestort.

„Dat is een substantieel bedrag voor een lokale afdeling”, zegt een woordvoerster van het partijbureau. Direct werd de penningmeester geroyeerd als lid van de partij. Maar terugbetalen deed ze niet. Ook andere pogingen om het geld terug te krijgen, lukten niet. Enkele maanden later werd een terugstortingsformulier getekend, maar ook dat was zonder resultaat, want het geld was allang van haar rekening verdwenen.

In Januari 2008 schreef afdelingsbestuurvoorzitter Nick Bolte nog:

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook