zondag 9 september 2012

Drie doden in Kekerdom

In Kekerdom (Gem. Ubbergen, Gld) zijn vanochtend in drie doden gevonden in een woning aan de Weverstraat. De lichamen zijn gevonden door een buurtbewoner nadat er op een aan de deur gehangen briefje niet werd gereageerd. Het zou gaan om  agent Jan Petter (59), zijn ex-vriendin Inge Kee (47) en haar nieuwe vriend René van de Wijdeven (50) (hoewel anderen de relatie tussen Petter en Kee als onzin afdoen). Inge Kee is niet de bewoonster van het huis zijn maar woont in Millingen met haar vriend. De agent is de bewoner van het huis. Millingen ligt op ca 1,5 km van Kekerdom

De overleden agent werkte in het verleden als teamchef bij de politie in Groesbeek. Hij zou nu werkzaam zijn geweest als rechercheur in het district politie Gelderland-Zuid.

In zijn huis is door de politie een wietplantage aangetroffen.

Buren in Millingen aan de Rijn zagen Inge en haar en haar vriend zaterdagochtend weg scheuren in hun auto - om niet meer terug te komen.(Hoewel anderen weer zeggen dat zij zaterdagavond in grote spoed het huis verlieten en pas zondagochtend bij petter op de deur bonsden)

Aanvankelijk luidde de veronderstelling dat Petter het tweetal in zijn woning had uitgenodigd en zaterdag had vermoord, om daarna de hand aan zichzelf te slaan. Nadat de politie zondagavond de vondst van de wietkwekerij had bekendgemaakt, zou het verschillende omwonenden niet verbazen als het om een afrekening in het criminele circuit gaat.

Update 10 september 2012:
Ook bij de man en de vrouw uit Millingen is thuis een wietplantage aangetroffen. De man en de vrouw huurden de woning in het Gelderse Millingen aan de Rijn van een andere medewerker van het korps Gelderland-Zuid. Het is niet duidelijk of hij op de hoogte was van de aanwezigheid van de hennepkwekerij.

Update 12 September 2012:
Van de Wijdeven kreeg eerder drie jaar cel kreeg valsheid in geschrifte en faillissementsfraude met zijn bouwbedrijven. De aannemer was destijds opgepakt omdat hij onder meer drommen illegale Polen in dienst had.
Nadat hij zijn straf uitzat in Heerhugowaard, werd Van de Wijdeven in november 2007 opnieuw opgepakt voor fraude en valsheid in geschrifte. Hij kreeg toen vijftien maanden, maar ging in hoger beroep. Dat hoger beroep liep nog.

Update 14 September 2012:
Uit onderzoek is gebleken dat de drie zijn doodgeschoten en dat het dienstwapen van Jan Petter is afgevuurd. Of er nog meer vuurwapens zijn gebruikt moet nog blijken. Petter werd met een kogel in zijn hoofd gevonden, de andere twee slachtoffers hadden diverse schotwonden in hoofd en lichaam.


Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook