zondag 18 april 2004

Vrijspraak voor man die lijk wilde begraven

Een man (30) uit Den Haag, die in 2001 in het Van Tuyll Park in Zoetermeer werd aangetroffen bij een versgedolven graf met het stoffelijk overschot van Cyrill Nicolson (23) uit Den Haag, is in hoger beroep vrijgesproken van moord. Het Openbaar Ministerie had twintig jaar cel geëist.

De man kreeg wel twee jaar voor 'verduistering van een lijk'. Maar die straf heeft hij al ruimschoots uitgezeten, zodat hij sinds gisteren weer vrij man is. “Gelukkig heeft het hof ingezien dat hij niets met die moord te maken had”, stelde zijn raadsman mr. Hoogendam. Aanvankelijk was de man door de rechtbank veroordeeld tot zestien jaar. Hiertegen was hoger beroep aangetekend.

Volgens het OM was het slachtoffer kort ervoor in zijn woonplaats met vijf kogels gedood. Justitie vermoedt wie dat gedaan heeft, maar die persoon verblijft in Suriname en dat land weigert hem uit te leveren.
De verdachte heeft steeds gezegd dat zijn grafdelverswerk een 'vriendendienst' was. Hem zou 'slechts' zijn gevraagd 's nachts naar Zoetermeer te gaan om Nicolson te begraven. Het graf en het lijk zouden er al zijn geweest, toen hij ter plekke kwam. "Ik hoefde de kuil alleen dicht te gooien." Voor wie hij de klus deed, heeft de man nooit durven zeggen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook