vrijdag 27 februari 2009

Vier jaar eis tegen Haagse 'Pooierboy'

loverboyDe officier van justitie in Den Haag heeft vandaag een gevangenisstraf van vier jaar, waarvan één jaar voorwaardelijk, geëist tegen een 23-jarige Haagse pooierboy. De man wordt ervan verdacht dat hij tussen september 2006 en 31 augustus 2008 twee meisjes uit Den Haag en Nijmegen heeft gedwongen tot prostitutie. Ook zou hij één meisje uit Eindhoven hebben geworven als prostituee.

De aanpak van mensenhandel heeft al enkele jaren de hoogste prioriteit. Mensenhandel wordt gezien als een moderne vorm van slavernij; mensen kunnen niet vrij over hun eigen lichaam en lichamelijke integriteit beschikken. Terwijl dit als een van de meest fundamentele rechten van de mens wordt gezien in alle internationale verdragen op het gebied van mensenrechten maar ook in onze eigen nationale wetgeving. De pooierboy is een bijzonder verschijnsel van mensenhandel. De pooierboy gaat een relatie aan met een meisje om haar vervolgens in de prostitutie te laten werken.

De zaak tegen de Hagenaar kwam aan het rollen toen de politie op 29 augustus 2008 zag hoe hij in het centrum van Den Haag een vrouw mishandelde. Het bleek om zijn 20-jarige vriendin te gaan. De man werd aangehouden voor mishandeling en uit onderzoek bleek dat de Hagenaar zijn vriendin dwong om voor hem geld te verdienen in de prostitutie. Volgens de officier van justitie bedreigde de verdachte zijn vriendin, haar ouders en haar kind met geweld. Ook mishandelde en verkrachtte hij haar meerdere malen.

Volgens het OM was de 20-jarige niet het eerste slachtoffer van de pooierboy. Hij zou al eerder meisjes te hebben gedwongen tot prostitutie. Tussen 1 juli 2008 en 15 juli 2008 dwong hij een 23-jarige vrouw uit Nijmegen tot prostitutie. De verdachte legde via internet contact met de vrouw. De vrouw werd meerdere malen gedwongen om klanten te ontvangen. Ze vertelde aan haar ouders wat er was gebeurd. De verdachte werd kort daarop aangehouden. Het slachtoffer heeft uitgebreide verklaringen afgelegd, maar is daar later op teruggekomen.

Het derde slachtoffer was een 20-jarige vrouw uit Best. Ook haar probeerde hij tot prostitutie te dwingen. Hij pakte haar gsm en identiteitskaart af en filmde haar terwijl ze zich van hem moest uitkleden. Het meisje kon alle spullen en beelden terugkrijgen maar dan moest ze er wel voor in de prostitutie werken in Antwerpen.

Dankzij alert optreden van haar ouders kwam het niet zo ver. De ouders hadden door dat er iets niet goed zat en de moeder confronteerde haar dochter ermee. Toen vertelde zij wat er was gebeurd en heeft ze aangifte gedaan.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Pooierboy is de nieuwe benaming die minister Ernst Hirsch Balin wil invoeren voor het woord 'loverboy', in de hoop zo een beetje de glans er van af te nemen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Verdachte Wallen-moord vrijgelaten

De 46-jarige verdachte van de moord vorige week op een 19-jarige Hongaarse raamprostituee Beatrix is vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs.

De verdachte had zichzelf vorig weekend op het politiebureau aangegeven, maar zijn dna blijkt niet te matchen met de sporen in de peeskamer van het slachtoffer op de Oudezijds Achterburgwal.

Een politieteam ging gistermiddag langs de ramen van De Wallen om de vrouwen in te lichten over de vrijgelaten verdachte.

“Ze vertellen dat er veel bewaking is,” vertelt Metje Blaak van stichting De Rode Draad. “Maar de vrouwen hier zijn ontzettend bang dat de moordenaar een soort Jack de Ripper is die elk moment opnieuw kan toeslaan.”

Er zijn op dit moment geen andere verdachten.

Gistermiddag werd in de hoerenbuurt een stille tocht en een herdenking gehouden voor de omgekomen prostituee. Enkele tientallen mensen kwamen hierop af.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Mohamed Boulnouar aangehouden

Mohamed Boulnouar (35), eigenaar van reisbureau Marina's Travel aan de Bos en Lommerweg is aangehouden op verdenking van oplichting. Boulnouar organiseerde pelgrimreizen naar Mekka.

In november vorig jaar deed hij bij de politie aangifte van een overval. Daarbij zouden paspoorten van klanten en honderdduizenden euro's zijn gestolen. Honderden moslims die duizenden euro's hadden betaald voor een bedevaartsreis, werden daardoor ernstig gedupeerd. De man beweerde te zijn beroofd toen hij het geld van de Mekkagangers naar de luchtvaartmaatschappij wilde brengen, maar diverse klanten hechtten weinig geloof aan dat verhaal.

Sinds de overval was de man spoorloos maar was er wel een arrestatiebevel uitgevaardigd. Afgelopen maandag kon hij door de politie worden opgepakt en verhoord. Inmiddels is hij wel weer op vrije voeten. Volgens de politie blijft hij echter verdachte en duurt het rechercheonderzoek voort.

De eigenaar van het reisbureau is tevens bekend als de ex-echtgenoot van Malika K., een Amsterdamse vrouw van Marokkaanse afkomst rond wie vorig jaar veel commotie ontstond. Zij zou een rol als infiltrante voor inlichtingendiensten hebben verruild voor een carrière in de misdaad. De beschuldigingen bleken echter hoofdzakelijk afkomstig van Boulnouar en de door hem gehuurde kinderkidnapper annex privédetective in een slepende voogdijzaak.

Beide partijen zeggen herhaaldelijk door de ander te zijn bedreigd. Ook de overval op het reisbureau was volgens de eigenaar uitgevoerd in opdracht van zijn voormalige echtgenote.
Het reisbureau aan de Bos en Lommerweg is failliet.

 

Zie ook:

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook