woensdag 20 augustus 2008

Infiltrante loopt over?? (de zaak Malika K.)

Malika-kVandaag wordt de pers gevuld met verhalen over Malika K.


Justitie zou op zoek zijn naar de 32-jarige Marokkaans-Nederlandse Malika K. (foto) die als kopstuk van een criminele organisatie miljoenen zou hebben verdiend met drugshandel, liquidaties en het witwassen van crimineel geld. Ook zou zij bindingen hebben met het omstreden vastgoedfonds 'PalmInvest'.

Tegen Malika zou op 13 december 2007 een internationaal opsporingsbevel zijn uitgevaardigd (in werkelijkheid echter een Europees arrestatiebevel ivm een voogdijzaak). Er wordt beweerd dat zij volgens justitie jarenlang als infiltrant voor inlichtingendiensten zou hebben gewerkt, maar inmiddelszou  zijn overgelopen naar een internationaal opererend crimineel netwerk. Binnen deze misdaadorganisatie, zou zij zogenaamd volgens justitie inmiddels een leidinggevende positie bekleden.

Ze opereerde in de ogen van justitie als tussenpersoon voor drugshandelaren, zwartspaarders en witwassers. Malika groeide op in de Amsterdamse wijk Slotervaart en zou nu in Dubai wonen.

Er wordt beweerd dat justitie naar Malika op zoek zou zijn sinds de aanhouding van een Turkse geldkoerier in oktober 2007 op Schiphol. Deze koerier zou - alweer zogenaamd volgens justitie- in opdracht van Malika K. grote bedragen naar Dublin vervoeren. Uit verder onderzoek zou naar voren gekomen zijn dat Malika K. werkte als infiltrant voor minstens één buitenlandse inlichtingendienst en betrokken was bij het ontmantelen van een aantal Nederlandse organisaties van Arabisch-islamitische achtergrond.
Haar vermeende activiteiten als tussenpersoon voor een criminele organisatie waren echter niet bij de opsporingsautoriteiten bekend.

Verder zou de naam van Malika opduiken in het onderzoek naar de liquidatie van de Britse drugsdealer Simon John Cowmeadow. Het slachtoffer werd op 18 november 2007 in Amsterdam-Zeeburg door zijn hoofd geschoten. Cowmeadow was in Engeland veroordeeld tot achttien jaar wegens drugshandel, maar verbleef met een vals paspoort in Nederland. Hij stond in contact met drugsbaron Charles Zwolsman.

Een observatieteam zou volgens de media Malika K. op Schiphol samen hebben gezien met Cowmeadow, kort voordat hij werd doodgeschoten. Uit de Interpol-signalering en het Europese arrestatiebevel komt naar voren dat justitie Malika K. onder meer over deze liquidatie aan de tand wil voelen. Tegen de vrouw loopt ook nog een civiele zaak.

Zij zou, toen ze in de gaten kreeg dat ze als verdachte van een aantal strafbare feiten werd beschouwd, spoorloos zijn verdwenen. Weer volgens de media zou Justitie vermoeden dat ze is ondergedoken in een Arabisch land. Malika K. spreekt meerdere talen vloeiend en kan volgens het onderzoeksdossier bogen op een groot aantal internationale contacten.

De ex van K. beschuldigt zijn voormalige echtgenote van het kidnappen van hun kind en riep de hulp in van de stichting Kinderontvoering. De ex wil zijn kind, dat volgens woordvoerder Jacques Smits van de stichting nu bij moeder K. is, op basis van gerechtelijke bevelen naar Nederland halen. Smits zegt dat hij in Dubai werd geconfronteerd met criminele activiteiten van K. en dat het Openbaar Ministerie in Nederland hem 'geen enkele medewerking' verschaft. Smits verwijt justitie laksheid, waardoor 'wederom een Nederlands kind het slachtoffer' wordt.

Of dit allemaal waar is moet worden afgewacht, tot nog toe lijken de verhalen niet bevestigd terwijl Smits op diverse websites en blogs Malika zwart maakt. Zeer wel mogelijk zijn de verhalen door hem verzonnen t.b.v de voogdijzaak tussen haar en haar man.



Update 26-augustus 2008
Malika zou inmiddels in Dubai werken bij Define Properties
Update 06-Sept 2008

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: