woensdag 15 september 2010

Eis: 14 jaar voor moord Louise Yngard in hoger beroep

louise yngard2Tegen Melvin L. (31) is vandaag door het Openbaar Ministerie in hoger beroep 14 jaar geëist wegens gekwalificeerde doodslag op Louise Yngard (83) (foto), die hij op 18 september 2007  in haar woning aan de Harkstraat in Amsterdam heeft gewurgd waardoor zij is komen te overlijden. Ook stal hij sieraden van het lichaam van Louise Yngard.

Het OM is van mening dat een langdurige onvoorwaardelijke gevangenisstraf op zijn plaats is. Melvin L. en Louise Yngard beschouwden elkaar als familie. Melvin is de kleinzoon van de beste vriendin van Louise en Melvin kwam regelmatig bij Louise over de vloer.

Het OM is van mening dat het uitermate schrijnend is dat het juist verdachte is geweest die haar om het leven heeft gebracht en daarmee op de grofst mogelijke manier haar vertrouwen heeft geschonden.

De rechtbank in Amsterdam veroordeelde Melvin L. eerder tot een gevangenisstraf van 10 jaar en 10 maanden voor gekwalificeerde doodslag. Melvin L. stelde hoger beroep in tegen de uitspraak. De advocaat van Melvin zal vrijdag 17 september zijn pleidooi houden.

Uitspraak (naar verwachting) 01 oktober a.s. Het werd opnieuw 10 jaar en 10 maanden.

Zie ook: Politie loog in moordzaak Louise Yngard.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook