dinsdag 12 mei 2015

Eis: 10 jaar voor moord op Alkmaarse

Tegen Jeffrey A. (25) uit Alkmaar is tien jaar cel geëist voor een serie inbraken, waarvan een met dodelijke afloop. Tegen een medeverdachte (31) eiste de officier van justitie voor de rechtbank in Alkmaar vandaag vijf jaar cel.

Hoofdverdachte Jeffrey A. brak in maart vorig jaar in bij Antje Apeldoorn-Kruk (88) uit Alkmaars, die volgens hem tegen de verwachting in thuis was. Toen ze riep dat hij moest weggaan en naar hem toe kwam, sloeg hij haar tegen de grond.

Ze liep ernstig hersenletsel op en overleed zeven maanden later.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak: zes jaar voor neersteken jongen in Dronten

Juliano S. (20) uit Lelystad is veroordeeld tot 6 jaar cel, omdat hij vorig jaar tijdens de Meerpaaldagen in Dronten een jongen (17) heeft doodgestoken. De rechter in Lelystad gelooft wel dat de man niet de bedoeling had om de jongen dood te steken, maar door een opengeklapt mes te gebruiken nam hij een onaanvaardbaar risico dat er zoiets zou gebeuren, aldus de rechter.

Twee groepen jongens raakten slaags tijdens de Meerpaaldagen. De veroordeelde man deed niet mee aan dat gevecht. Opeens kwam de zeventienjarige jongen op hem afrennen. Volgens de rechtbank mocht de man uit Lelystad zich verdedigen, maar niet met een mes. De man zegt dat de jongen zomaar in zijn mes liep.

Het Openbaar Ministerie had negen jaar celstraf geëist. De rechter geeft een lagere straf, omdat er geen sprake is van moord maar van doodslag en omdat de man zich niet schuldig heeft gemaakt aan openlijke geweldpleging.

Andere jongens lokten de vechtpartij uit. Deze verdachten moeten later dit jaar nog voor de rechter verschijnen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook