dinsdag 24 augustus 2010

Eis: Tot 5 jaar voor afpersers Lottowinnaars

Tegen een bende die vorig jaar de winnaars van de jackpot van de Lotto hebben afgeperst is vandaag voor de rechtbank in Rotterdam tot 5 jaar geeist.

De 6 verdachten zouden de winnaars uit Hellevoetsluis twee dreigbrieven hebben gestuurd. Om hun bedreigingen extra kracht bij te zetten, hadden zij ook al de auto van de nieuwe miljonairs beschoten. Ze eisten rond de 100.000 euro.

Het idee kwam van Sjoerd den H. (24) die al eerder vastzat voor afpersing. Hij en bajesmaatje Danny P. (25) zouden de leiders zijn geweest. Tegen hen eist justitie 5 jaar. Tegen Björn O. (32), Henk de K. (25) en Henk B. (26) werd2 jaar +1/2 jaar voorwaardelijk geëist. Tegen Leendert B. werd 1,5 jaar + 1/2 jaar voorwaardelijk geëist.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Peter de Vries nog niet klaar in Australie

Vandaag stonden Peter de Vries (53) en Chantal van Schuylenburg (43) voor de rechter in West Australie in verband met het weigeren van een move on order van de politie, na het stalken van Australier Dian Ian Ross, die verdacht wordt van moord dan wel doodslag op de Nederlandse Mevr. Mast.

Chantal van Schuylenburg bekende huisvredebreuk en kreeg een boete van 140 australische dollars.

Peter de Vries ontkende en moet daarom opnieuw voor de rechter verschijnen, waarschijnlijk in September.

De Vries noemde zijn arrestatie buitenproportioneel en ontkende huisvredebreuk omdat hij vindt dat hij als journalist er het recht toe heeft vragen te stellen (Klaarblijkelijk ook als die persoon al drie dagen lang aangeeft dat niet te willen).

In ieder geval vliegt De Vries vandaag naar huis. Of hij in September opnieuw naar Australië gaat voor de behandeling van zijn zaak weet de Vries nog niet. "Dat vind ik qua afstand en kosten wel veel gevraagd" . Vreemd van een man die klaarblijkelijk wel verwacht dat Dan Ross naar Honduras reist om zich daar te verdedigen. Dit terwijl zijn medeverdachte Jin Soon daar al een jaar vastgehouden wordt in afwachting van haar zaak.

Update 7 september 2010: Peter werd bij verstek veroordeeld tot omgerekend 142 euro boete. Bovendien moet hij de proceskosten van 44 euro betalen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook