woensdag 24 november 2010

Twee kinderen omgebracht in Tienhoven

Vanavond zijn rond 18.30 in een woning aan de Looijdijk in Tienhoven bij Maarssen(U) twee kinderen, Rein (2) en Thies (4), dood aangetroffen.Zij bleken verdronken.

De moeder van de twee jongetjes zou volgens buurtbewoners lijden aan een psychische stoornis. Waar zij ten tijde van het drama aan de Looijdijk was, is onbekend. De vader is meegenomen door de politie, maar is niet verdacht.

De kinderen werden door de vader gevonden. Die verleende nog eerste hulp, maar dat mocht niet meer baten.

De politie hield de moeder (43)  later in een hotelkamer in Breukelen aan, waar zij met medicijnen een zelfmoordpoging had gedaan. Zij was niet aanspreekbaar en is voor behandeling in een ziekenhuis opgenomen. Zij is in het ziekenhuis gearresteerd.

Update 14-12-2010: De moeder heeft zelfmoord gepleegd in de Forensisch Psychiatrische Kliniek van Altrecht waar zij was opgenomen

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Eis tot 8 jaar voor dood na roof

Tegen Thugie A. (27) uit Sierra-Leone is vandaag voor de rechtbank in Rotterdam acht jaar celstraf geëist wegens een beroving in de Catharina Beersmansstraat in Rotterdam, eind december vorig jaar, waarna het slachtoffer -een Zuid-Amerikaan (46)- overleed. Tegen medeverdachte Antilliaanse Charissa R. (42) eiste het OM 2,5 jaar waarvan een half jaar voorwaardelijk.

Volgens de officier van justitie is A. een persoon voornamelijk leeft door te stelen, desnoods met geweld. Hij heeft de ZuidAmerikaan  met veel geweld beroofd. Het slachtoffer overlijdt en wordt pas enkele dagen later op 3 januari 2010 gevonden.

Uit onderzoek is gebleken dat de man om het leven is gekomen door een combinatie van een zwak hart, het gebruik van verdovende middelen en stress. En omdat die stress is veroorzaakt door de overval, vervolgt de aanklager A. ook voor de dood van de man. R. zou door A. zijn gebruikt, onder meer omdat zij een auto had.

A. beweert dat hij werd aangevallen. Maar hij had voor de rechtbank geen goede verklaring hoe hij aan de koffer van zijn slachtoffer kwam, waarin naast contant geld en mobiele telefoons, ook waardevolle sieraden zaten.

Charissa zegt dat ze vóór de ruzie tussen Thugie en de Venezolaan naar buiten is gegaan maar gewacht heeft in haar auto omdat Thugie van haar afhankelijk was voor vervoer.

Tijdens de rechtszitting was er nog enige consternatie toen advocaat mr Weening ter zitting akkoord ging met een gewijzigde dagvaarding die hem in concept was toegezonden en vervolgens bleek dat de finale dagvaarding weer afweek van de door Weening ontvangen concept dagvaarding. De rechter vond echter dat Weening toen zijn akkoord niet meer terug kon trekken omdat hij daarmee 'te laat' was..

In deze nieuwe dagvaarding werd Charissa medeplichtigheid aan de dood ten laste gelegd. Tot en met het door Weening ontvangen concept was dat enkel nog heling.

Uitspraak 8 december

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook